Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини

На Житомирщині затримано сутенерів, які здавали в "оренду" неповнолітніх

12-10-2011
Слідчим управлінням УМВС України в Житомирській області розслідувано та передано до суду кримінальну справу відносно трьох членів злочинного угрупування, яким інкримінується склад злочину, передбачений ч.3 ст.303 Кримінального кодексу України, тобто сутенерство, вчинене організованою групою, та втягнення у зайняття проституцією неповнолітньої.
На Житомирщині затримано сутенерів, які здавали в "оренду" неповнолітніх

Як встановлено у ході розслідування, трійця розпочала свою спільну діяльність у грудні 2010, щоправда тоді їх було лише двоє – організаторка та її помічник - водій-таксист, він же виконував функції захисту та охорони підопічних «метеликів».

Сама жінка, у минулому приваблива представниця найдревнішої професії, з роками втратила професійну пригодність, а оскільки іншого ремесла не опанувала, вирішила просто переорієнтувати уже відоме їй зайняття. І з «жриці кохання» стала його провідницею, точніше звідницею. За плату у 100 гривень допомагала шукачам сексуальних пригод із дівчатками, чиї безпосередні інтимні послуги оцінювала у 200 гривень. На замовлення клієнта повію доставляв до місця роботи таксист-охоронник, який і брав плату спочатку за зведення, а потім за «роботу». Як правило, очікував завершення сеансу кохання і забирав дівчину, контролюючи при цьому, аби не виникало ситуативних ускладнень.
На Житомирщині затримано сутенерів, які здавали в "оренду" неповнолітніх

Усі гроші віддавалися організаторці, яка у подальшому розподіляла їх відповідно до принципу «з кожного - по можливостям, кожному – по необхідності». Часто зустрічі з клієнтами проходили у неї вдома, де дівчата час від часу жили. До того ж, вербуючи нових «метеликів», жінка обіцяла забезпечувати їх житлом, одягом, харчуванням, давати гроші на особисті потреби.

Саме на таку спокусливу, як їй тоді видалося, пропозицію й погодилася 17-річна жителька Житомирського району. Згодом дівчині довелося обслуговувати щодень до десяти клієнтів і романтичними такі зустрічі на узбіччі автомобільних доріг, навряд чи, назвеш.

Через декілька місяців плідної діяльності організаторка усвідомила необхідність розширення «бізнесу». Оскільки таксист-охоронник працював по змінно, виникла потреба його заміни у ті дні, коли він займався, скажімо так, своїми безпосередніми професійними обов’язками – допомагав людям дістатися до потрібного місця призначення. Так напарником у сутенерстві став колега-таксист, якому розповіли про прибуткову справу та запропонували приєднатись. Тепер вихід на робогу чоловіків чергувався у двох сферах діяльності.
На Житомирщині затримано сутенерів, які здавали в "оренду" неповнолітніх

Хто зна, скільки часу вони б трудилися, заробляючи на бідності та безпорадності одних та основних інстинктах інших, аби у ситуацію не втрутилися працівники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми УМВС України в Житомирській області. Як розповів начальник цього підрозділу Ігор Ущапівський, оперативники задокументували та припинили злочинну діяльність трійці. У кожному із встановлених випадків зайняття проституцією дівчатами було детально з’ясовано обставини та причини, що їх до цього спонукали. Втім, більшість з них матеріальні та соціально-побутові.

Наразі слово за фемідою.

Алла Ващенко,
СЗГ УМВС України
в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини