Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
На Житомирщині прокуратура примусила киянина, який виснажив землі, сплатити понад 2,5 мільйони гривень до місцевих бюджетів

На Житомирщині прокуратура примусила киянина, який виснажив землі, сплатити понад 2,5 мільйони гривень до місцевих бюджетів

02-02-2018
Житомирська прокуратура зобов'язала нечесного жителя Київщини сплатити до місцевих бюджетів понад 2,5 мільйони. Чоловік орендував 46 га земель на території Оліївської сільської ради. Неправильне користування призвело до втрат сільськогосподарського виробництва.

Про це повідомляє прес-служба Житомирщини.

Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено виконання рішення суду, яким зобов’язано жителя Київщини у примусовому порядку відшкодувати понад 2,5 млн грн втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених зміною цільового призначення сільськогосподарських угідь у Житомирському районі.

Відтак, наразі до бюджетів різного рівня у повному розмірі сплачено зазначені кошти, які громада може використати для розвитку інфраструктури населених пунктів чи інших нагальних потреб. Зокрема, на рахунок Оліївської сільради надійшло понад 1,5 млн грн, Житомирської райради - понад 375 тис грн і Житомирської облради – понад 635 тис грн.

Йдеться про те, що у червні 2009 року розпорядженням голови Житомирської райдержадміністрації затверджено проект із землеустрою щодо зміни цільового призначення 12 ділянок землі сільськогосподарського призначення площею понад 46 га, переданих у власність фізичній особі для ведення особистого селянського господарства на території Оліївської сільської ради Житомирського району. Відповідно до державних актів на право власності, змінено цільове призначення землі - для будівництва сервісного пункту для обслуговування населення та розміщення складів.

У зв’язку з цим, власник наділів зобов’язаний був у двомісячний термін сплатити втрати сільськогосподарського виробництва, пов’язані із вилученням сільгоспугідь на загальну суму понад 2,5 млн грн. Однак, добровільно така сума не відшкодована.

За позовом Житомирського міжрайонного природоохоронного прокурора, заявленим в інтересах держави в особі органів місцевого самоврядування, рішенням суду зобов’язано особу сплатити зазначену суму коштів у повному обсязі, яке апеляційною інстанцією залишено без змін.

З метою примусового забезпечення виконання судового рішення, Житомирським районним судом 13.02.2012 та 20 12.2013 видано три виконавчі листи, які у подальшому скеровані для примусового виконання до органів державної виконавчої служби.

Прокуратура, взявши на контроль їх виконання, проявила принциповість та послідовність, завдяки чому до місцевих бюджетів фактично сплачено понад 2,5 млн грн, про що державним виконавцем винесено постанови про закінчення виконавчих проваджень.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини