Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини

На Житомирщині зупинили потужне виробництво фальсифікованого сиру

14-11-2011
Фальсифікований сир твердих сортів виготовлявся на цілком легальному підприємстві, що спеціалізується на переробці молочних продуктів, в одному з районів області. На його діяльність працівники Управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України Житомирщини звернули увагу після заяв власників відомої вітчизняної марки щодо надходження у торгівельну мережу підробленої продукції з їх логотипами.

Як розповів начальник УДСБЕЗ Юрій Крошко, оперативники відслідкували шлях товару з роздрібної торгівлі до місця виробництва. І ретельно перевірили, чи дійсно фальсифікат походить з цього підприємства. У результаті низки оперативних заходів сумнівів щодо місця виробництва підробки не залишилось.

На початку листопада працівники міліції, отримавши відповідну постанову суду, провели огляд приміщень заводу і зафіксували факт виготовлення фальсифікату. Зокрема, було вилучено 45 круглих головок сиру загальною вагою 347 кг, маркованого плівкою з логотипами іншого виробника.
Крім цього, у фасувальному цеху виявлено чотири ящики з пакувальним матеріалом, теж з використанням чужого торгівельного бренду.

Висновок спеціалістів Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності при Академії правових наук України підтвердив порушення підприємством вимог закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг», чим оригінальному виробникові завдано значних збитків.

Як встановили працівники міліції, фальсифікована продукція постачалася до торгівельних закладів не лише Житомирщини, а й сусідніх областей, щонайменше упродовж останніх півроку і за цей час підприємство реалізувало близько 20 тис. кг підробленого сиру на загальну суму понад 780 тис. гривень.

За однією із версій, постачальники фальсифікату використовували чужий бренд для виготовлення та фасування перероблених залишків сирної маси після виробництва власного оригінального продукту. Таким чином, організатори отримували, з одного боку, практично, безвідходне виробництво, а з іншого, постачали неякісний товар під чужою маркою.

Втім з’ясування всіх обставин триває. Наразі, повідомив Юрій Крошко, за даним фактом порушено кримінальну справу за ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Алла Ващенко,
СЗГ УМВС України
в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини