Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині судитимуть посадовців, що підробили документи та вкрали 350 тисяч гривень при ремонті ДНЗ

На Житомирщині судитимуть посадовців, що підробили документи та вкрали 350 тисяч гривень при ремонті ДНЗ

17-05-2018
У Малині депутат міської ради разом зі двома підприємцями, попередньо змовившись, "реконструювали" дитячий садок за підробленими документами та завищеними тарифами. Винуватці розтратили 350 тисяч гривень державних коштів.

Коростишівською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом зловживання посадовою особою службовим становищем і підробки документів, а також підроблення офіційних документів приватним підприємцем і директором товариства та привласнення ним бюджетних коштів в особливо великих розмірах, – повідомили Житомир-онлайн у прес-службі.

Зокрема, керівника відділу освіти міськради підозрюють у тому, що він, завідомо знаючи про недостовірність документів, підписав підроблені акти про виконані будівельно-ремонтні роботи під час реконструкції дитячого навчального закладу, унаслідок чого місцевому бюджету завдано збитків майже на 340 тис грн.

Йдеться про те, що відповідно до укладеного за результатами відкритих торгів відділом міськради та товариством з обмеженою відповідальністю договором, за бюджетні кошти проведено реконструкцію приміщення дошкільного навчального закладу у м. Малин.

Проте директор товариства, звітуючи про виконання робіт на загальну суму 2,8 млн грн, з метою привласнення бюджетних коштів, вніс до документів завідомо неправдиві відомості, завищивши вартість використаних будівельних матеріалів та обсяг виконаних робіт.

«Допоміг» вчинити кримінальне правопорушення приватний підприємець, який, маючи сертифікат інженера з технічного нагляду, за офіційно укладеним із міськрадою договором здійснював технічний нагляд за якістю та відповідністю ремонтних робіт. Він, зокрема, власним підписом та печаткою засвідчив достовірність виконаних усіх будівельно-монтажних робіт, матеріалів та обладнання проектним рішенням, вимогам державних стандартів, будівельним нормам, технічним умовам та іншим нормативам, відсутність відхилень від проектних рішень, що насправді не відповідало дійсності.

Завдяки принциповій позиції прокурорів досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчено та з обвинувальним актом скеровано до Малинського районного суду.

Зазначені особи підозрюються у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27(пособництво), ч. 4 ст. 191 (привласнення майна у великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів) КК України.

Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме Коростишівська місцева прокуратура.

Як повідомлялося раніше, кримінальне правопорушення за фактом привласнення бюджетних коштів викрито місцевою прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки та місцевим відділенням поліції.

На Житомирщині судитимуть посадовців, що підробили документи та вкрали 350 тисяч гривень при ремонті ДНЗ

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини