Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини

В Житомирській області лікар-гінеколог звинувачується у злочинній халатності

03-02-2012
У Житомирській області співробітниця однієї з районних клінік сама опинилася на лікарняному ліжку. У своєму важкому стані звинуватила лікаря-гінеколога, який робив їй операцію. Районні медики, навпаки, стверджують, що врятували пацієнтці життя.

Початком особистої трагедії для Олени стала перша і остання в її житті вагітність. Плід на шостому тижні - завмер. Його видаляли в Бердичівській райлікарні, де Олена працювала санітаркою. Нескладна процедура викликала ускладнення. І жінка через кілька хвилин опинилася на операційному столі.

Після операції Олена ще добу провела без свідомості. Друзі та родичі забили тривогу. Вони розшукали гінеколога, що видаляв мертвий плід.

Жанна Саєнко, подруга Олени Журавльової: "Він нам сказав: я їй пробив матку і зачепив кишечник. Ми тоді не зрозуміли, що значить "зачепив кишечник". "Ну, зараз є завдання Тільки Вижити", так він нам сказав".

Через два місяці Олені призначили ще одну операцію. Уже в обласній лікарні. І знову ускладнення.

Валерій Поліщук, завідувач хірургічним центром Житомирської обласної лікарні: "У неї виникли цілий ряд серйозних ускладнень у вигляді неспроможності анастомозу і потім з'явився ішемічний інсульт, що у молодої людини дуже рідко буває. Навіть пояснення такому важко дати".

Олена досі в реанімації. Її стан лікарі оцінюють як важкий, і робити прогнози не беруться. У Бердичеві медики провину свого колеги заперечують.

Дарина Луцька, завідуюча Бердичівської районної лікарнею: "В даному випадку це ускладнення попередити було практично неможливо, тому що тут ще було захворювання пацієнтки, яке сприяло цьому ускладненню".

Про яке захворювання йде мова, головлікар сказати відмовилася. Не вважає себе винним і гінеколог, що оперував жінку. Спеціаліст з більш ніж тридцятирічним стажем впевнений: йому вдалося вчасно виявити ускладнення і врятувати життя пацієнтці.

В'ячеслав Кравченко, лікар-гінеколог: "Під час оперативного лікування під наркозом у неї сталося ускладнення. І вчасно була зібрана бригада: два лікарі-хірурги, два лікаря-гінеколога, анестезіолог, і через 15 хвилин її прооперували".

У цьому місяці Бердичівська районна прокуратура порушила кримінальну справу за "неналежне виконання професійних обов'язків". Слідство тільки почали, пишуть "Подробиці".

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини