Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини

В Житомирській області школярку побили в міліції за телефон.ВІДЕО

13-03-2012
Школярка з Бердичева скаржиться на побиття в міліції і збирається позиватися до суду, - повідомляють журналісти «ЧП.INFO».

На Бердичівському залізничному вокзалі Людмила знайшла мобільний телефон. Дівчина зраділа знахідці і навіть не здогадувалася, які неприємності чекають на неї в подальшому.

За два місяці до будинку Людмили прийшли люди в формі, провели обшук та наказали збирати речі.

За словами Леоніда Еверта, голови міського осередку громадської організації «Міжнародне товариство прав людини», міліціонери не повідомили батьків про мету свого перебування, не склали будь-яких протоколів про вилучення телефону, який забрали в дівчини. Людмилу привезли до лінійного відділу та примусили, залякуючи тюремним ув’язненням, підписати явку з повинною.

Логіка та всі аргументи міліції прості: мовляв, телефон дівчина вкрала.

Сестра Людмили розповідає, що була свідком того, як з Людмилою поводились у відділку.

«Незаконно затримали мою неповнолітню сестру. У відділку міліції я була свідком того, що вони змусили Людмилу підписати явку з повинною. А в іншому разі погрожували тут же зачинити її в клітку, а в подальшому – направити дівчину до Чернігівської колонії, де вона проведе від 3 до 5 років», - розказує Юлія, сестра потерпілої.

Після цього Людмилу відпустили, проте ненадовго. До школи, де навчається дівчина, по неї знову прийшли міліціонери. Попри заборону класного керівника та директора школи, Людмилу скрутили і силою забрали до відділку.

В райвідділі, де перебувала неповнолітня, журналістам «ЧП.INFO» відмовили у спілкуванні і жодних коментарів на камеру не дали. Однак поза камерою оперуповноважена лінійного відділу міліції станції Бердичів спростувала свою причетність до побиття Людмили. Стверджувала, що дівчину затримали законно, жодного тиску на неї не чинили. Та, більше, дівчина просто ігнорувала судові засідання, кажуть у міліції.

Людмила хвора з дитинства та має серйозні вади серця. Такого стресу вона не витримала: дівчині стало зле просто в райвідділі.

«Я дістала телефон, щоб викликати швидку допомогу, за що Олег Петрович – капітан міліції взяв мене за одяг і просто кинув об стіну, сказавши, що ніякої швидкої тут не буде. Після цього він і Новаківська взяли Люду попідруки, бо вона вже не могла йти самостійно, і поволокли її в клітку в залі очікування», - розповідає сестра Людмили.
Юлії вдалося таки викликати швидку і наполягти на госпіталізації сестри.

«Стан потерпілої на момент її надходження до лікарні був середньої тяжкості», - повідомила Наталія Ропало, лікар дитячого відділення Бердичівської ЦМЛ.

Як повідомив правозахисник Леонід Еверт, на сьогоднішній день ним зібрано повний перелік доказів незаконних дій міліціонерів для того, щоб відстоювати права неповнолітньої Людмили в судах.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини