Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини

На Житомирщині 74-річна бабуся самостійно виховує чотирьох неповнолітніх внуків

20-03-2012
Вкрай важко залишатися байдужим, коли поряд з тобою блукає дитяче горе.

А ще боляче від того, що в окремих випадках діти виявляються раптом зовсім непотрібними найріднішим людям. 17 березня 36-річну жительку села Дриглова Чуднівського району міліціонери доставили до відділку, після отримання скарги на неї власної матері.

Літня жінка вимушена була вкотре звернутися до правоохоронців, аби втихомирити свою доньку, яка разом з чотирма неповнолітніми дітьми проживає в її оселі. Бабуся зі сльозами розповіла міліціонерам, що того дня жінка, ледь тримаючись на ногах, увійшла до хати після кількаденної відсутності.

Та краще б і не приходила. Адже, переступивши поріг будинку, накинулася на матір. До таких витівок, 74-річна Марія Степанівна вже звикла. Бабусі болить доля власних онуків – трьох дівчат, найстаршій з яких чотирнадцять, та хлопчика, якому ще не виповнилося шести років. Діти фактично кинуті на руки старенькій.

Завітавши до будинку Марії Степанівни, правоохоронці вирушили шукати горе-матір по сусідах

Жінку знайшли в односельчанина. За словами господаря, вона завжди приносить пляшку горілки, яку купує у місцевому магазині. За які кошти, товаришам по чарці не цікаво. За словами старенької, донька щоразу їздить до районного центру отримувати гроші на утримання неповнолітніх дітей. Додому кошти не потрапляють.

За час перебування у відділку жінка навіть не змогла пригадати скільки років її дітям, проте переконувала всіх, що дуже гарна господиня.

Поки правоохоронці складали протоколи відносно мешканки села Дриглова, її діти дружно допомагали своїй бабусі по господарству.

– Вони – моя єдина радість, - зізнається Марія Степанівна. – Старшенька Ліля вміє поратися по господарству не гірше за мене. А Таїса, якій лише дев’ять рочків, навчилася доїти корову і козу. Навіть найменший Вадимчик вже може самостійно нагодувати індиків та курей.

А влітку дітвора разом з бабусею заготовляють у лісі дрова, збирають гриби та ягоди, які потім разом продають людям, аби заробити якусь копійчину. На бабину пенсію ж усім не розігнатися

– У школу ходять дівчата, а хлопчик ще тільки готується до навчання, - продовжує Марія Степанівна. – Щоранку я прокидаюся о п’ятій годині, готую дітям їсти, заплітаю дівчатам коси і випроводжаю до школи. А матір… спить п’яна. Хіба їй є діло до дітей. Ніби, як твереза, то й уроки з ними візьметься робити, але це буває рідко.

Марія Степанівна онуків сприймає як власних дітей і говорить, що нікому не дозволить когось із них образити.

За словами правоохоронців горе-матір буде притягнено до адміністративної відповідальності


Її зобов'яжуть відповісти перед законом за неналежне виконання батьківських обов’язків, за появу в громадському місці у нетверезому стані, а також за насильство, вчинене нею відносно власної матері.

Проте адміністративні протоколи, вважають міліціонери, у таких випадках малоефективні. Сьогодні «зозулі» загрожує позбавлення батьківських прав. У такому випадку 74-річну бабусю навряд чи зможуть визнати опікуном чотирьох дітей. А тому, ймовірніше за все, їх помістять в інтернат. Чи стане комусь від цього краще? В даній ситуації, певне ні.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини