Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини

На Житомирщині селяни виступили проти закриття школи

29-03-2012
На пікет проти закриття школи вийшли мешканці села Юрівка на Житомирщині. Чиновники вирішили, що у приміщенні єдиного в селі навчального закладу потрібно облаштувати дитячий садок. Усіх учнів планують перевести до школи в райцентрі. Батьки категорично проти, адже щодня дітям доведеться долати по 5 кілометрів пішки, а 18 вчителів втратять роботу.

Учні: "Ми любимо нашу школу, не дамо її закрити".

Більше місяця ці діти разом з батьками відстоюють свою школу. Нині тут вчиться 113 учнів і працює 18 вчителів. Хвилюватися почали після візиту комісії і повідомлення: з 1 вересня у цьому приміщенні буде дитячий садок.

Євгенія Михальчук, вчитель: "Під час уроків почали заходити люди з санстанції, планувати, де будуть вибиті двері, де будуть розташовані меблі, де будуть у класах ліжечка. Ми були здивовані, бо попередження, як такого, не було".

Дитячого садка у селі немає. Трирічного сина Костю Світлана Войналович залюбки б водила до дитсадка. Утім, тоді троє інших її дітей будуть змушені ходити по 5 кілометрів пішки до школи у райцентр. Тож, мати стала на сторону учнів.

Світлана Войналович, мати чотирьох дітей: "Я дуже протів. Ну не можна йти, тут траса центральна, і дуже багато машин їздить. І діти бояться йти".

Козар Наталія, школярка: "Мені йти туди - приблизно 5 кілометрів. Але у мене є однокласники, яким йти ще дальше. Є багато діток, яким туди буде важко добиратися, особливо зимою".

Для дитсадка можна підшукати інше приміщення, переконані селяни, і вказують на занедбану будівлю. Раніше тут був взірцевий дитячий садочок, але 10 років тому його закрили. І відновленню він, за словами чиновників, не підлягає.

Віктор Захарчук, голова Любарської райдержадміністрації: "Його відбудувати – треба не менше мільйона три, а то й більше. Таких коштів у районному бюджеті немає. Просто, воно не розглядається. Це просто нереально".

Натомість, селяни переконують у зворотньому. Самотужки готові віднайти меценатів, які б відновили приміщення колишнього садочка. Готові навіть на суботник вийти.

Василь Юрів, мешканець села: "Верх цілий, усе ціле. Да, нема вікон, дверей, полів - це можна зробити. Звичайно, без допомогги держави це не получиться повністю. Ми самі його зробимо – тільки не заважати і допомогти".

Щоб зберегти школу, батьки учнів написали звернення до районної ради і зібрали майже 700 підписів. Якщо чиновники не дослухаються - погрожують радикальними протестами, наприклад, перекриттям доріг.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини