Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини

Єдиний в Україні, єдиний у Європі.. Козацький оркестр «Енергія» стає візитівкою Житомирщини

03-07-2012
27 червня 2012 року, якраз напередодні визначного державного свята – Дня Конституції, у приміщенні обласної філармонії пройшов концерт, який приурочили ще до одного визначного ювілею – 75 –річчя з часу заснування Житомирської області. Вже задовго до третьої години дня, на коли був призначений час початку концерту, у залі філармонії практично немає вільних місць.

Глядачі чекають появи духового оркестру «Енергія» ПАТ «ЕК» Житомиробленерго»., який презентує свою святково – ювілейну програму . Ось і початок концерту , який відкривається виконанням духовного Гімну України – «Боже Україну, бережи» Миколи Лисенка. Зал виконує мелодію під супровід духового оркестру, а надалі розпочинається власне концертна програма. Лауреат Міжнародних конкурсів, козацький, народний духовий оркестр «Енергія» вже давно має у нашому місті широку аудиторію глядачів - шанувальників, які завжди охоче відвідують виступи своїх улюбленців. Художній керівник та диригент оркестру, Генерал –хорунжий Українського козацтва Петро Горкуша запропонував на цей раз глядачеві, який прибув до філармонії, чудову і різноманітну концертну програму. Після урочистого відкриття концерту звучить «Марш запорожців», потім «Енергія» виконує «Козацькі забави» і … пішло – поїхало.

Звучать один за одним твори світової класики у перемішку із українськими піснями, які виконують солісти «Енергії». Віктор Ель заспівав «Тримай коня свого, козаче!, а Наталка Зубарєва виконала всесвітньо відому «Гандзю». Публіка у захваті від майстерності виконання, яке демонструють музиканти та співаки зі сцени житомирської обласної філармонії. Звучать емоційні «Браво!, Слава козакам!», а на сцену виходять глядачі і дарують артистам квіти. У Петра Горкуші вже на початку концерту – гора букетів., а потім, коли на сцену почали виходити солісти «Енергії», квіти летять і на їх адресу. Варто зауважити,що подібного за вишуканістю концертного дійства Житомир вже давно не бачив. Так, загальновідомо, що духовий оркестр «Енергія» - кращий музичний колектив Житомирщини, яка поки що не має подібного колективу у жодному із міст області, не кажучи вже, що житомиряни не мають свого симфонічного оркестру хоча б у камерному варіанті Отож, за такої ситуації всі шанувальники музики залюбки відвідують виступи «Енергії». До речі, козацький і народний духовий оркестр часто виступає у райцентрах Житомирщини. Лише за два дні до виступу на сцені філармонії, музиканти побували у Андрушівці, де відкривали тамтешнє ювілейне свято – 50 –річчя місцевого РЕМ.

Однак концерти у залі філармонії – події особливі. Голова правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолій Левицький, який стояв біля витоків створення духового оркестру «Енергія», також прийшов до залу філармонії, де уважно і з хвилюванням слухав виступи музикантів. Звучить знаменитий вальс Йогана Штрауса « На голубому Дунаї» і зал поринає у хвилю чудової, всесвітньо відомої мелодії у найпрекраснішому виконанні. « Мені іноді здається, що краще нашої «Енергії» цей вальс ніхто не виконує» -, із хвилюванням у голосі каже А.В.Левицький. - Часто чую виступи наших козаків – музикантів, навіть на репетиції до них навідуюсь, але тут, на сцені обласної філармонії, вони просто неперевершені, вони справді найкращі ,» – додає Анатолій Володимирович . До речі, козацький духовий оркестр «Енергія» вже давно став візитівкою «Житомиробленерго» . « Коли до нас приїздять гості, або коли ми їдемо до своїх колег із інших областей, завжди пропонуємо послухати виступи «Енергії», - продовжує свою розповідь про духовий оркестр Анатолій Левицький.

27 червня 2012 року духовий оркестр «Енергія» показував свою найширшу і найоб’ємнішу програму. До виступів Віктора Еля та Наталки Зубарєвої доєдналися Людмила Саннікова та Дмитро Олексійчук, а потім на сцену вийшов один із найвіртуозніших баяністів України Володимир Губанов...

У єдиному злеті звучить мелодія, шаленіє ритм, а в залі народжується нова хвиля овацій, оплесків та схвальних вигуків на адресу виконавців. Здавалося б куди більше? Але на сцені ще один соліст – музикант оркестру «Енергія» Веніамін Романько виконує на ксилофоні свій «фірмовий» твір «Жайворонок» під супровід оркестрантів. Знову – буря овацій, бо ж саме після такого виконання здається, що людській досконалості не має меж. Концерт завершується черговою «порцією» з творів світової класики, а потім люди не поспішають розходитися, бо чекають на музикантів аби подарувати квіти і сказати слова подяки. Схвильований і трохи ж таки втомлений після виступу Петро Степанович Гаркуша говорить, що «Енергію» напрочуд гарно і сердечно сприймають у Польщі та Угорщині, а також у різних куточках України. « І все ж таки, - продовжує диригент, найліпше нас зустрічають тут, у Житомирі. І зокрема – у залі філармонії».

«Ми вдячні житомирянам, які нас люблять і приходять на наші виступи. Ми вдячні і своєму «батькові» Анатолію Левицькому, який опікується оркестром «Енергія» як любимим дітищем. А тому й надалі будемо радувати житомирян, наших земляків лише чудовою музикою. То ж, приходьте, запрошую.».-, каже на прощання художній керівник «Енергії» Петро Горкуша .
Автор статті: Віктор Герант

Джерело статті: Житомир Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини