Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
ПЕРША СЕСІЯ СЕРГІЯ СУХОМЛИНА:  ЦІКАВО, АЛЕ  - БЕЗ СЕНСАЦІЙ

ПЕРША СЕСІЯ СЕРГІЯ СУХОМЛИНА: ЦІКАВО, АЛЕ - БЕЗ СЕНСАЦІЙ

04-12-2020
Перша (установча) сесія Житомирської міської ради нового скликання відбулася 3 вчора, грудня 2020-го року. Трансляцію сесії можна було подивитися в ефірі кількох каналів і сайтів, але чимало подій та вражень до об’єктивів та камер зі зрозумілих причин не потрапило.


ПЕРША СЕСІЯ СЕРГІЯ СУХОМЛИНА:  ЦІКАВО, АЛЕ  - БЕЗ СЕНСАЦІЙ


Якщо порівняти сесію Житомирської міської ради із аналогічними сесіями у Житомирській обласній, а потім – у Житомирській районній раді, то слід зауважити, щоСергію Сухомлину і його команді, яка «зайшла» на новий термін керівництва та управління міським господарством, було легше і простіше. Найпершим чином тому, що станом на 3-є грудня вималювались усі малюнки та конфігурації із розстановкою сил у радах різних рівнів. Найпершим чином партія «Пропозиція», яка змогла на минулих виборах до місцевих рад Житомирщини здійснити справжній фурор, отримала певні кадрово-посадові здобутки під час перших сесій.

Тепер, на сесії Житомирської міської ради, лідер «Пропозиції» у Житомирській області Сергій Сухомлин, мусив гідно відповісти своїм ситуативним партнерам та союзникам. Найпершим чином- партії «Слуга народу», яка увійшла із «Пропозицією» у коаліцію (чи спілку) на рівні Житомирської обласної ради. Тому перше питання, яке мали вирішити новообрані депутати Житомирської міської ради у сесійному залі 3 грудня, стосувалося виборів секретаря міської ради. Варто зауважити, що із таким вибором було не все так просто. Адже фракція «слуг» у Житомирській міській раді виглядає, м’яко кажучи, дуже непереконливо з огляду на відсутність досвіду депутатської чи, бодай, політичної роботи. Тому знайти у такій фракції людину, здатну «потягнути» роботу секретаря міської ради, було дуже нелегко. Але, очевидно після певних роздумів чи консультацій, Сергій Сухомлин запропонував « у секретарі» Віктора Клімінського. Представник партії «Слуга народу» Віктор Антонович Клімінський у Житомирі мало кому відомий, хоча займав на час виборів дуже серйозну посаду генерального директора Житомирської панчішної фабрики. Звісно, тут якраз і хочеться вжити слово «колишньої» фабрики, оскільки те підприємство, яке сьогодні розташоване на місці панчішної фабрики «Комсомолка», яка навіть на початку 2000-х років була знаним у Європі підприємством під брендом «Легка хода», сьогодні має дуже мало спільного із «панчішкою» хоча б навіть десятилітньої давності. Тому й знають гендиректора «панчішки» куди менше житомирян, ніж це було, наприклад, у випадку із легендарно відомим директором фабрики Борисом Кузьмінським.

Але Віктор Клімінський наразі є представником партії «Слуга народу» і цим все сказано. Це означало, що , наприклад, фракція «Пропозиції» і фракція «Слуг народу» у Житомирській міській раді, з лгляду нак свою сумарну чисельність, здатні були забезпечити перемогу будь-якому кандидатові у секретарі міської ради. Так, власне, воно і сталося. Попри очікувані тридцять із «гачком» голосів, які Віктор Клімінський міг набрати у тій ситуації, яка складалася напередодні сесії Житомирської міської ради, за нього проголосувало лише 27 депутатів. Якщо відверто – це неочікувано мало і у цьому можна вбачати певні сенсації першої сесії Житомирської міської ради нового скликання.

ПЕРША СЕСІЯ СЕРГІЯ СУХОМЛИНА:  ЦІКАВО, АЛЕ  - БЕЗ СЕНСАЦІЙ

Далі, коли Віктор Клімінський вже зайняв місце секретаря міської ради, сенсацій чи несподіванок не було. Достатньо швидко депутати «затвердили» своїм голосуванням склад заступників мера Житомира, зафіксувавши усю когорту колишніх «замів» навколо Сергія Сухомлина. Світлана Ольшанська, Олександр Шевчук, Сергій Кондратюк та Марія Місюрова і надалі працюють у своїх «кріслах». Так, наче виборів 25 жовтня 2020-го року й не було. У найпростіший спосіб сформував Сергій Сухомлин і новий склад Житомирського міськвиконкому. Окрім міського голови, секретаря міськради ( В.А.Клімінського) до складу виконкому увійшли чотири «зами» і керівник апарату міськради О.М.Пашко. Ще три «члени» міськвиконкому стали представниками «громадянського суспільства» нашого міста. Це підприємець Тетяна Іваницька ( депутат Житомирської районної ради), Олександр Блощинський (голова Житомирської районної ради) і військовий капелан Андрій Ковальов. Ось така вийшла кадрова «десятка» нового складу міськвиконкому, який буде приймати більшу частину рішень житомирської міської влади.

Більше на сесії певних проблемних питань не вирішувалось. Поки що немає чіткості у тому, яким буде остаточний кадровий склад депутатського корпусу. Адже новина про те, що Олександр Величко складає свої депутатські повноваження на користь свого колеги Сергія Підюри, поки що належним чином не легітимізована. Тобто, під час сесії, коли оголошувався склад новообраних депутатів, звучало прізвище Олександра Величка. Що буде далі – побачимо вже під час наступної сесії. Вона буде дуже важливою, оскільки депутати мають ухвалити бюджет міста Житомира у 2021-му році. Як воно буде насправді – неясно, але сьогодні зрозуміло, що вже за три тижні депутатам Житомирської міськради доведеться складати перший і дуже важливий екзамен.


Автор статті: Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини