Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини

25 вересня Житомирська обласна філармонія запрошує на концерт українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина»

17-09-2012
25 вересня 0 18.30 в житомирській філармонії відбудеться концерт українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина»


З найперших програм-вистав ансамбль «Калина» задекларував свою мету – розбудити українську душу до праці, до творчості, до пошанування всього, що Богом на цій землі створено, а насамперед власної гідності. За ці роки було створено безліч програм, які презентували обряди календарного та сімейного циклів: «Весняний», «Обжинки», «Весілля», «Різдво».

Всередині колективу діють ще два творчі гурти: ансамбль солістів «Благовість» і естрадно-популярний гурт «Козацькі забави». Насамперед, «Калина» представляє багату та різноманітну фольклорну спадщину. Протягом чверть століття ансамбль освоює фольклорний простір багатьох регіонів України. Такий великий мистецький колектив здатен давати цілі вистави, що він з успіхом і робить. За чверть віку ансамбль створив власні вистави – ярмаркові дійства «Боричів тік», народну драму «Чарівниця» і навіть фольк-шоу – оперу-гопак «Карась та султан» за оперою Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм».
Ансамбль побував скрізь, де люблять народну творчість, йому щиро аплодували на різних континентах – гастролі в Іспанії, Німеччині, Індонезії, Чилі, Єгипті, Голландії, Білорусі, Росії, Італії тощо. Мистецьку майстерність виконавців високо відзначено на численних міжнародних конкурсах та фестивалях. Ансамбль «Калина» – це справжній феєрверк жанрового симбіозу: музики, танцю, співу, живопису. Досконало мальовничі, чіткі за своєю музично-хореографічною формою сценічні картини, в яких народний танець поєднується із сучасною лексикою, прикрашають скарбницю української сьогоденної культури. «Калина» об’єднує у собі різні напрями музичної творчості, опікується спільним квітучим деревом, де квіти і плоди різні, а корені спільні.

ЦІНА: 30-70 грн

25 вересня Житомирська обласна філармонія запрошує на концерт українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина»


Джерело статті: Житомир Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини