Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирі показали Бандеру та Шухевича

У Житомирі показали Бандеру та Шухевича

11-09-2013
11 вересня у Житомирі вперше відбулася презентація виставки "Українські патріоти". Організували її житомирська журналістка Олена Галагуза та її колега з Рівного, дизайнер Олег Бурячок.

Експозиція складається з 12 постерів, на яких зображені портрети відомих громадсько-політичних діячів, які відстоювали у ХХ столітті незалежність України. Під кожним портретом цитата цієї людини. Таким чином організатори прагнули привернути увагу молоді до національно-визвольного руху.

"Я не закладав тієї ідеї, що це має бути символізм, наприклад 12 апостолів. Я просто шукав цікавих персон. Довгий час переглядав книжки, Інтернет, вишукував постатей, які у XX столітті, під час буремних історичних подій, відстоювали права українців та були справжніми патріотами. Якщо проводити між ними паралелі, то можна побачити, що деякі не товаришували між собою, проте кожен пропагував українську ідею", - зазначив автор та розробник виставки Олег Бурячок.

Олег розповів, що було непросто знайти матеріал та якісні фото патріотів.

"Сидів у бібліотеках, вишукував фото, сканував. На жаль, деякі фотографії, наприклад, Ольжича, Міхновського та Бульби-Боровця не дуже якісні. Проте, людям судити, наскільки я справився з цим завданням", - сказав чоловік.

Журналістка Олена Галагуза наголосила, що для неї було принципово привезти та організувати виставку "Українські Патріоти" у Житомирі.

"Моє знайомство із цією виставкою сталося на цьогорічному фестивалі "Бандерштат". Тут представлені двоє патріотів з Житомирщини (Ольжич і Бульба-Боровець), тому цілком логічно, що експозиція сьогодні проходить саме у нас", - повідомила Олена.

За її словами, приємно, що жодна з партій не має відношення до цього арт-проекту, проведення якого підтримав місцевий меценат Сергій Сухомлин.

На відкриття виставки завітали викладачі та студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка. Викладачка Марія Масловська подякувала організаторам за те, що відкривають очі на реальні події XX століття. Краєзнавець Георгій Мокрицький побачив у постерах новий підхід до реклами української історії.

"Ті вислови, які ми бачимо під портретами націоналістів, мають слугувати дороговказами для дій у Верховній раді. Друге - це можливість зламати той стереотип, який склався у комуністів, зомбованих та літніх людей про націоналізм. Вони думають, що це люди з кулеметами, які постійно когось вбивають, але ж подивіться на їхні обличчя, вони інтелігентні та розвинені люди, які говорили розумні думки. Ця виставка є актуальною: вона не про минуле України, а про майбутнє", - наголосив краєзнавець.

Виставка триватиме з до 25 вересня у житомирському кінотеатрі "Україна".

У Житомирі показали Бандеру та Шухевича


Джерело статті: Gazeta.ua

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини