Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Житомирський краєзнавчий музей поповнився конфіскованими цінностями

Житомирський краєзнавчий музей поповнився конфіскованими цінностями

22-11-2013
Ці культурні цінності були конфісковані співробітниками УСБУ в Житомирській області упродовж 2010-2013 років у осіб, які намагалися з приховуванням від митного контролю переправити їх через державний кордон України. Вироками суду за кримінальними провадженнями правопорушників було визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, та призначено відповідні покарання, а вилучені предмети контрабанди – конфісковано у дохід держави.

Фонди Національного музею історії України доповнено нумізматичною колекцією з 19 золотих та 14 срібних монет, викарбуваних упродовж IV - початку ХХ століть. Серед них – монети Візантійської та Римської Імперій, Речі Посполитої, Великого князівства Литовського, Росії та низки інших європейських країн. Окремі екземпляри є рідкісними та вартісними, початкова ціна деяких з них на Інтернет-аукціонах становить 130 тисяч доларів США.

Переважна більшість монет була вилучена правоохоронцями у міжнародному аеропорту «Бориспіль» під час проведення поглибленого догляду двох громадян України, які намагалися ввезти предмети нумізматики всупереч встановленому законодавством порядку.

Ще дві срібні монети спробував переправити за кордон житомирянин, застосувавши для цього більш сучасний метод контрабанди: за попередньою домовленістю з іноземним замовником-колекціонером він надіслав цінності у поштовому відправленні, приховавши їх серед сторінок рекламного буклету косметичної фірми.

До експозиції Житомирського обласного краєзнавчого музею передано вилучені антикварний предмет культу старообрядницької православної церкви ХІХ століття – хрест восьмиконечний «Розп’яття» та дерев’яну ікону «Знамення Пресвятої Богородиці» у латунному окладі, написану на рубежі ХІХ–ХХ століть.

Правопорушники намагалися перемістити ці старожитності через державний кордон України з Республікою Білорусь, заховавши їх у ручній поклажі. Присутні представники музеїв подякували співробітникам Служби безпеки України за збереження культурної спадщини нашої держави і примноження музейних фондів, підкресливши, що з точки зору дослідників передані СБУ унікальні експонати безцінні.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини