Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Реконструкція вулиці Михайлівської у місті Житомирі

Реконструкція вулиці Михайлівської у місті Житомирі

03-07-2014
Незабаром у Житомирі буде оголошено конкурс на кращу проектну пропозицію «Реконструкція вулиці Михайлівської у місті Житомирі».
Відповідний проект рішення розміщено на сайті міської ради.
«Наразі вже проводиться один з етапів капітального ремонту Михайлівської. Розпочато реконструкцію тепломережі. Втім, аби відновити пішохідну вулицю заміни мереж недостатньо. Ми оголосимо закритий конкурс на кращу проектну пропозицію реконструкції, яким передбачено зміну власне зовнішнього вигляду вулиці. До участі буде запрошено 6 проектних організацій. Окрім самої Михайлівської ми плануємо охопити вул. Бориса Лятошинського та проїзд Скорульського. Це закладено в програмі конкурсу», – зазначила начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

Попередньо для представників проектних організацій краєзнавцем Георгієм Мокрицьким була проведена екскурсія на тему історії вулиці Михайлівської вцілому та деяких будинків зокрема. Відповідний захід відбувся з метою відтворення конкурсантами історичного вигляду вулиці. Зокрема, завдання полягає у відтворенні вигляду фасадів будівель та споруд, які мають архітектурну та історичну цінність; відміток твердого покриття вулиці у відповідності до її історичного рівня та співвідношення цоколів фасадам будівель, які мають архітектурну цінність.

«Михайлівська у свій час була серцем Житомира. Тут було безліч магазинів, 2 кінотеатри. Але славилася вона ще й своєю архітектурою. Тому, нам потрібно повернути вигляд вулиці до того, що був на початку ХХ століття. Зокрема, тут не було дерев. Безперечно певні елементи повинні бути. Втім вони не повинні закривати собою фасади будинків. Окрему увагу необхідно приділити освітленню. Електричні опори також на такій вузькій вулиці зайві. Тому конкурсантам пропонується освітлення передбачити на розтяжках на підніжках», – розповів Георгій Мокрицький.

Однією з вимог конкурсу є вирішення питання завантаження об'єктів громадського обслуговування та доступності до прибудинкових територій житлових будинків, які знаходяться вздовж вулиці. Серед інших завдань конкурсу – проаналізувати використання дворових просторів для громадських функцій та реконструкції дахових просторів житлових будинків, будівель і споруд з метою влаштування мансардних поверхів.

Учасникам конкурсу також потрібно запропонувати рішення щодо влаштування сезонних майданчиків закладів громадського харчування, в тому числі їх зовнішній вигляд; елементів дизайну міського середовища, в тому числі: вивісок, реклами тощо в комплексі з архітектурою будівель та споруд.

Поряд з тим, конкурсантам необхідно буде надати пропозиції щодо організації в одному з громадських об'єктів міні-музею вулиці Михайлівської.

Остаточна програма та умови конкурсу будуть відомі після затвердження проекту рішення виконавчим комітетом.
Реконструкція вулиці Михайлівської у місті Житомирі

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини