Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Відбувся творчий звіт художніх шкіл Житомирщини

Відбувся творчий звіт художніх шкіл Житомирщини

08-06-2011
Виставкова зала Музею історії Бердичева знову вся у картинах: цього разу у гості до бердичівської «художки» приїхали колеги з п’яти художніх шкіл області: на стінах красувалися роботи учнів із Житомира, Овруча, Коростишева, Новоград-Волинського і Коростеня. Чудові роботи, творчі люди, благодатне місце – що іще потрібно для того, аби приємно і з користю провести час?

Олена Петрівська, начальник Бердичівського міського відділу культури: «Дозвольте мені, від імені міського голови Бердичева Василя Мазура привітати вас із цим чудовими дійством. Думаю, що не випадково місцем його проведення було обрано Бердичів, музей історії. Людям творчим на цьому місці буде дуже цікаво, воно надихає на більш творчі надбання, злети, на подальші здобутки.»

Кожна з художніх шкіл, роботи яких були представлені на виставці, заслуговує на те, аби бути відзначеною, вважають спеціалісти з обласного управління культури і туризму, тож подяки за копітку працю, прищеплення дітям любові до живопису, формування позитивного мистецького іміджу Поліського краю отримали керівники усіх цих закладів. Особи, відповідальні за культуру на Житомирщині пораділи за те, що тісна дружба між художніми школами області виливається ось у такі мистецькі форуми.

Оксана Атаманчук, гол. спеціаліст управління культури і туризму Житомирської ОДА: «Дуже приємно бачити вас сьогодні на цьому заході: ви, викладачі, показали роботи своїх учнів, а значить і свою роботу. Сьогодні ми задоволені такими результатами. Від усього нашого управління дякую вам за вашу роботу, натхнення, за те, що ви вкладаєте душу у цих дітей.»

Олександр Зайченко, інспектор управління культури і туризму Житомирської ОДА: «Щиро вас вітаю зі святом. Справді, оглянувши експозицію, ці твори, а деякі з них можна назвати справжніми шедеврами, ми бачимо, що це мистецтво вражає. Спасибі вам за роботу: попереду у когось канікули, у когось – іспити, а тут ми бачимо, що іспит з образотворчого мистецтва діти здали достойно.»

Микола Яцюк – людина, яку неможливо застати за «нічогонеробленням»: він постійно знаходиться у творчому пошуку, того самого вимагає від своїх колег та вихованців. За час, поки картини розвішували на стінах музею, директор місцевої художньої школи вже встиг оцінити таланти юних дарувань і народити чергову ідею. Недарма він очолює заклад, що цьогоріч був визнаний кращим в області з-поміж собі подібних.

Микола Яцюк, директор Бердичівської художньої школи, Почесний громадянин м. Бердичева: «Рівень прекрасний! Дитячі роботи надихають естетикою, злетом, творчістю. Та сама погода, що нині панує на дворі, панує і в картинах. Сьогодні у нас виникла така собі ідея, якщо ви, звісно, не будете проти: десь у серпні ми влаштуємо творчу виставку вже не учнів, а викладачів художніх шкіл. Тут – на базі Бердичева.»

Давня дружба пов’язує бердичівську «художку» з житомирською. Експозиція гостей з обласного центру складалася з робіт випускників і найменших її учнів. Перші презентували живопис, другі – живопис і графіку. Житомирянам сподобалося у музеї, тому роботи своїх вихованців вони представили з особливим відчуттям.

Олена Дубініна, директор художньої школи Житомирської міської ради: «На мій погляд, у нас дуже цікаві і талановиті діти, які творчо працюють. Обираючи роботи для цієї поїздки, ми намагалися урізноманітнити їх. Школа наша працює у традиційному напрямкові більше 30-ти років. Основна увага приділяється акварельному живопису, це – традиції школи. Нашу живописну манеру вивчають у навчальних закладах, вона стала нашою візитівкою.»

У Коростишеві вирішили, що екзаменаційні чи залікові роботи своїх учнів брати із собою буде зайвим: тому до Бердичева поїхали картини, написані і на початку навчального року, і в його середині, і наприкінці. Більшість із них брала участь у різного роду конкурсах. Коростишівська художня школа зовсім юна – їй усього 20, вчителі там теж молоді, деякі, навчаючи мистецтву дітей, ще самі навчаються.

В’ячеслав Трохименко, директор Коростишівської художньої школи: «Творчі діти завжди знайдуться у будь-якому місці, все залежить від того, як ти із дитиною працюєш. Якщо викладач – на своєму місці і виконується навчальний процес – креативно, з творчим підходом, з використанням інновацій – тоді все у порядку. Дитина – як камінчик: якщо обробити її з різних боків, то і вона засвітиться, і результат буде.»

У музеї знайшли місце чимало цікавих робіт, вони вражають багатством жанрів і творчим підходом їхніх авторів, відзначили організатори й учасники виставки. Вони сподіваються, що бажання помилуватися цими витворами мистецтва неодмінно виникне у багатьох бердичівлян. Що ж, часу поспілкуватися з прекрасним у тих достатньо: виставка працюватиме до кінця червня.



Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш


Джерело статті: trkvik.tv

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини