Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини

Десять правил купання на Водохреща

19-01-2012
У свято Хрещення прийнято купатися в ополонці. Щоб купання в ополонці принесло виключно користь, напередодні святого свята Хрещення Господня пропонуємо ознайомитися з основними правилами водохресних купань.

Правило перше - проконсультуйтеся з лікарем. Якщо лікарі виявили у вас такі захворювання як цукровий діабет, глаукома, виразка шлунка, холецистит, а також захворювання серцево-судинної системи купання в ополонці вам протипоказано.

Правило друге
- «правильна» ополонку. Ідеальною ополонкою для купання вважається та, глибина якої не перевищує 1,8 метра, має огорожу по периметру і використовується для купання вже не перший рік. Місце для водохресних купань повинно бути обладнане відповідно до всіх правил безпеки, адже від цього залежить життя і здоров'я тих, що купаються.

Правило третє - одяг. Для купання знадобиться купальник або плавки, рушник чи простирадло для обтирання, а для підходу до ополонки - взуття на неслизькою підошві або вовняні шкарпетки. І не забудьте про комплект сухий зміною одягу, в яку необхідно буде переодягнутися після купання.

Правило четверте
- розігрійтеся перед купанням. Тіло повинне бути гарячим, але не пітним.

Правило п'яте - занурюватися з головою не обов'язково. Традиція говорить про триразовому зануренні в ополонку з головою на Водохреще. Проте якщо вам доведеться їхати через все місто додому після купання в ополонці, мокре волосся може зіграти з вами злий жарт.

Правило шосте - стережіться ейфорії. Дуже часто, занурившись в крижану воду, в організмі людини відбувається сплеск емоцій, і людина продовжує купатися в ополонці ще і ще. Залишившись у воді більше п'яти хвилин, ви ризикуєте отримати переохолодження і проблеми зі здоров'ям.

Правило сьоме - після купання потрібно обов'язково зігрітися. Розітріться рушником. Одягніть суху теплу одяг і випийте, заздалегідь припасену, гарячий чай.

Правило восьме - не пийте спиртного перед купанням. Максимум що можна дозволити, це чарочка церковного кагору після купання. Доведено, що спиртне дає помилкове відчуття тепла. І випивши більше, ви ризикуєте захворіти.

Правило дев'яте - довіряйте своїм відчуттям. Якщо купання у крижаній воді викликає у вас напад жаху, подумайте ще раз варто занурюватися в ополонку.

Правило десяте - не забудьте помолитися. Нехай це буде «Отче наш» або інша відома вам молитва. Попросіть Всевишнього очистити вашу душу і тіло.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини