Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

27 березня Житомирський муздрамтеатр ім. І.Кочерги святкує День Театру

16-03-2012
Журналіст сайту «Житомир-online» завітала до керівника Житомирського муздрамтеатру, щоб поцікавитись планами на майбутнє. Наталія Миколаївна Ростова гостинно зустріла представника преси та розповіла про підготовку до свята.

Двадцять сьомого березня відбудеться День Театру. Розкажіть, будь ласка, що ви готуєте до свята для житомирян та ваших гостей?


27 березня - міжнародний День Театру. В цей день усі театри світу святкують свій день народження, скажімо так. Знаєте, вже п’ятий рік поспіль театр відзначає своє свято публічно. До цього були капусники серед колективу. Загалом в цей день у нас було бажання продемонструвати всю свою творчість і всі наші профілі. В цьому році ми готуємо прем’єру за мотивами п’єси Івана Франка «Украдене щастя». Режисер цього спектакля – наш художній керівник, заслужений діяч мистецтв Наталія Миколаївна Тімошкіна. Я вважаю, що про тонкощі цього спектаклю краще розповість она. Я навіть не маю права втручатись в режисерську роботу. Це задум режисера і є таке правило етикету в театрі, що про це може говорити лише той режисер, який ставить спектакль. До цього свята ми завжди готуємося з великою відповідальністю. Тому що це неначе друге наше народження. Ми, творчі люди, на роботі проводимо більше часу, ніж вдома, і навіть у вихідні ми працюємо для нашого глядача. І ми з подвійною відповідальністью підходимо до святкування Дня Театру. Вам відомо, що всі творчі люди – це люди, які обдаровані. Для них професія – це, напевно, найголовніше, і в театрі йде бурхливе життя. Всі, загальним колективом, однією сім’єю готуються до свята. Працюють і до одинадцятої, і до дванадцятої години ночі, але з таким натхненням, що на питання «Чи не розійтися нам?» відповідають «Ні!». Хочу зауважити, що це специфіка Наталії Тімошкиної. Коли вона починає працювати над спектаклем, вона заражає усіх, навіть прибиральниць та двірників своєю енергією, своїм прагненням зробити щось нове та гарне, що ніхто не звертає уваги, на якій посаді він сьогодні працює в театрі. Все робимо колективно. Говорити рано, щоб не зурочити, але є таке передчуття, що один з нових, чудових творів буде, як актори говорять, «бомба».

- Кого з відомих житомирян запрошуєте на свято?

Всіх. Ми завжди запрошуємо всіх, керівництво міста... Мер у нас буває, йому дуже подобається театр. Інколи він приходить як пересічний громадянин, купує в касі білети, і ми навіть не знаємо, що він прийшов. Він завжди з нами, переживає наші творчі зльоти. Всі люблять театр. Ми не стоїмо на місці, є бажання завжди йти вперед, робити щось нове.

- А що в подальших планах?

В подальших планах музична казка у травні. Згідно задуму, це будуть «Бременські музиканти». Коли повернемося з відпустки, почнемо робити інші прем’єри. Наш режисер, Петро Авраменко, відомий не тількі у місті, но і за межами області. Він поставив дуже гарний новий спектакль «Король-олень», який користується сьогодні великим успіхом у глядачів. Його «Втеча з реальності» була поставлена сім років тому, але досі не сходить зі сцени. Це спектакль про наркоманів, і сьогодні наш комерційний директор створив таку акцію: батьківскі збори деякі школи проводять в залі театру на цьому спектаклі. І коли батьки після цього виходять з театру разом з дітьми, йде дуже бурхливе обговорення вистави.
Наші плани у квітні місяці дуже великі. Йде робота по обмінних гастролях, збираємося у Вінницю, 25-26 квітня Ровно приїжджає до нас, ми їдемо до них. У нас давня дружба, ми не порушуємо традицій: у квітні-травні завжди йде обмін гастролями.


Директор Житомирського муздрамтеатру ім. І.Кочерги
Наталія Ростова


27 березня Житомирський муздрамтеатр ім. І.Кочерги святкує День Театру

Автор статті: Наталка Хортиця

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини