Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини

Реклама з аптечних вивісок має зникнути вже цього місяця

03-07-2012
1 липня вступило в дію положення, згідно якого з вивісок аптек має зникнути інформація, що містить рекламу. Відповідна норма міститься у Ліцензійних умовах провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

На сьогоднішні відповідно до п.2.12 розділу II Ліцензійних умов на фасаді будівлі, де розміщується аптечний заклад, згідно із його призначенням повинна бути вивіска із зазначенням виключно виду закладу, а саме "Аптечний склад (база)", "Аптека", "Аптечний пункт", "Аптечний кіоск". Біля входу в аптечний заклад на видному місці розміщується інформація про суб’єкта господарювання, режим роботи аптечного закладу.

Зазначена норма передбачає, що на вивісці, яка повинна бути на фасаді будівлі, де розміщується аптечний заклад, зазначається тільки вид закладу: "Аптечний склад (база)", "Аптека", "Аптечний пункт", "Аптечний кіоск".

Допускається зазначення інформації про торгову марку суб’єкта господарювання на інформаційній табличці, яка розміщується біля входу в аптечний заклад і містить інформацію про суб’єкта господарювання, режим роботи аптечного закладу.

Поряд із цим у деяких випадках найменування аптечних закладів не відповідають вимогам Закону України "Про захист прав споживачів", яким заборонена нечесна підприємницька практика, яка включає вчинення дій, що кваліфікуються законодавством як прояв недобросовісної конкуренції, а також будь-яку діяльність (дії або бездіяльність), що вводить споживача в оману або є агресивною.

У зв’язку із цим Держлікслужбою України розроблено та розміщено для обговорення на сайті МОЗ проект змін до Ліцензійних умов, які встановлюють певні вимоги щодо найменування аптечного закладу та його структурного підрозділу та спрямовані на унеможливлення практики продажу ліків, яка може вводити в оману споживачів стосовно, зокрема, ціни або інших цінових переваг на лікарські засоби, соціальної спрямованості аптечного закладу тощо.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини