Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини

В Житомирі вимагають визнати епідемію гепатиту С

19-12-2012
Житомирська обласна громадська організація «Перспектива» даруватиме чиновникам ялинкові прикраси з логотипом епідемії гепатиту С. Таким чином 19 грудня "Перспектива" спробує привернути увагу чиновників до гострої проблеми: на Житомирщині 8% населення інфіковані вірусним гепатитом С, а до цього року державний бюджет не передбачав кошти на боротьбу з епідемією гепатиту С. Тож для подолання цієї проблеми конче необхідно залучати кошти місцевих бюджетів.

19 грудня о 12.00 в рамках всеукраїнської акції «Хворим на гепатит С залишається сподіватися лише на Святого Миколая!» під час заходу крім ялинкових подарунків керівництву області і міста Житомира будуть поставлені такі вимоги:

1. Оприлюднити достовірну статистичну інформацію щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С і визнання епідемії вірусного гепатиту С в області.
2. Розробити та затвердити дієву обласну програму з протидії поширенню вірусних гепатитів.
3. Забезпечити фінансування діагностики, лікування вірусного гепатиту С та забезпечення проведення закупівель якісних та безпечних ліків з бюджетних коштів для всіх,хто їх потребує в області.

В Житомирі вимагають визнати епідемію гепатиту С

За результатами експрес-тестувань на гепатити, що проводилися Альянсом-Україна у 24 регіонах в липні 2012 року, приблизно 10% населення в Україні інфіковані вірусним гепатитом С, зокрема, в Житомирській області 8%.
За даними ВООЗ в Україні близько 1,2 млн. людей інфіковані вірусом гепатиту С. Внаслідок обмеженої конкуренції та наявності лише двох іноземних виробників препаратів для лікування гепатиту С, в Україні вартість курсу лікування складає близько $20 000. Звісно, така сума недосяжна для більшості українців.

Акція організована у національному масштабі в рамках всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!», ініційованої у червні 2012 р. МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» за підтримки МФ «Відродження». Головна мета кампанії – донести до Уряду України вимоги щодо необхідності оприлюднення достовірної статистичної інформації щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С та визнання епідемії вірусного гепатиту С в державі; затвердження Національної програми з протидії поширенню вірусних гепатитів; розробка та затвердження протоколу лікування вірусних гепатитів, який відповідатиме міжнародним стандартам; забезпечення державних закупівель якісних та безпечних ліків, запровадивши дієві механізми для подальшого зниження ціни на ліки , у т.ч. шляхом організації вітчизняного виробництва якісних медпрепаратів.
Джерело статті: Житомир-онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини