Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини

На Житомирщині вирувала стихія

18-03-2013
До служби цивільного захисту в Романівському районі надійшло повідомлення про підтоплення 12 присадибних ділянок в смт Романів по вулицях Фрунзе, Жовтнева та Б. Хмельницького. На місце події виїхала комісія в складі начальника служби, заступника голови райдержадміністрації, заступника Романівського селищного голови та керівника комунального господарства. Комісією встановлено, що внаслідок сильного дощу в ніч з 14 на 15 березня та різкого танення снігу зливова каналізація (ливневка) переповнилися талою водою та не встигає відвести воду.

Працівники райавтодору розширили та частково поглибили зливну канаву по вул. Фрунзе та Б. Хмельницького. Рятувальниками місцевої частини очищено стару ливневку та каналізаційний колодязь по вул. Жовтневій. Завдяки проведеним заходам вдалося частково усунути підтоплення. На вечір 15 березня ще 8 домогосподарств залишалися підтопленими, на території яких рятувальники проводили роботи з відкачування води.
Близько 15:15 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС у Житомирській області надійшла інформація про те, що у Баранівському районі на ділянці автодороги районного значення поблизу села Табори виник розмив дорожнього полотна на площі близько 20 кв.м.
Станом на 17 годину 16 березня року проведено підготовчі роботи по відновленню моста та розмитої водою частини дорожнього полотна автодороги районного значення Баранівка-Жари біля с. Табори. Проведено укріплення та розширення вцілілої смуги руху автодороги, вилучено частину залишків залізобетонних конструкцій з метою підготовки основи мосту. У зв’язку з тим, що висота насипу автодороги становить близько 3-4 м, ускладнено підготовку основи - екскаватор АТЕК не може дістати дна промиву, тому подальші роботи будуть проводитись після консультації спеціалістів облавтодору.
Місце пошкодження огороджено, встановлені відповідні дорожні знаки, забезпечено проїзд легкових та середньовантажних автомобілів.
Внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру 15-20 м/с), через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 46 населених пунктів в Бердичівському, Ружинському, Житомирському, Коростенському, Коростишівському, Чуднівському та Радомишльському районах. Наступного дня електропостачання повністю відновлено.
Того ж дня, близько 16:00 годині, під час проведення будівельних робіт у Новоград-Волинському на території міськ-районного територіально-медичного об’єднання було пошкоджено мережу централізованого водопостачання ТМО. Для забезпечення життєдіяльності лікарні рятувальниками державної пожежно-рятувальної частини м. Новоград-Волинський було організовано підвіз води до об’єкту для господарських цілей та забезпечення роботи апарату штучної нирки. Щоденно необхідно 10 куб. м. води. Проводяться роботи по відновленню централізованого водопостачання.
Загалом за добу з 15 по 17 березня оперативно-рятувальними службами області зареєстровано понад 30 звернень про надання допомоги населенню та іншим службам у відкачуванні води з приватних садиб та об‘єктів. Зокрема, на території будинків культури в Червоноармійському та Черняхівському районах, Ємільчинському хлібозаводі, з підвальних приміщень дитсадків у Баранівці та Новограді-Волинському, Бердичівської станції швидкої допомоги.

Джерело статті: Сергій Уланов, прес-служба У ДСНС у Житомирській області.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини