Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирська митниця інформує про умови, за яких громадянам не потрібно сплачувати митні платежі за товар при ввезенні та вивезенні його через митну територію України

Житомирська митниця інформує про умови, за яких громадянам не потрібно сплачувати митні платежі за товар при ввезенні та вивезенні його через митну територію України

13-05-2013
Невдовзі літо та наближається сезон відпусток, тому Житомирська митниця нагадує певні правила перетину митного кордону України. Але не лише нагадує, але й розповість як це зробити без проблем!!!

Відправляючись на відпочинок за кордон слід вчасно з’ясувати, які товари при поверненні в Україну не підлягатимуть митному декларуванню та оподаткуванню.

Відповідно до вимог статті 370 Митного кодексу України визначено перелік особистих речей, які звільняються від оподаткування митними платежами при ввезенні на митну територію України.

Нагадаємо, що громадяни, які перетинають митний кордон України не частіше, ніж 1 раз на добу (24 години), при проходженні митного контролю та митного оформлення усно декларують свій товар та не сплачують митні платежі. Проте необхідно зазначити, що сумарна фактурна вартість такого товару (за винятком підакцизного) не повинна перевищувати еквівалент 1000 євро якщо перетин кордону здійснюється авіатранспортом. Якщо ж Ви подорожуєте будь-яким іншим видом транспорту (автомобільним, залізничним, морським), сумарна фактурна вартість товару не повинна перевищувати еквівалент 500 євро та сумарна вага не перевищує 50 кг.
Громадяни, які в’їжджають в Україну частіше одного разу протягом однієї доби і везуть із собою товар в обсягах, що не перевищують обмежень, такий товар підлягає письмовому декларуванню з обов'язковою сплатою 10% ввізного мита і 20% ПДВ.

Звертаємо увагу, що громадянам також необхідно зберігати чеки, рахунки тощо для представлення їх у разі необхідності при митному оформленні, щоб підтвердити вартість товарів.

Також звільняються від оподаткування товари сумарною фактурною вартістю до 300 євро при переміщенні поштою або експрес-відправленнями на адресу одного одержувача, в одній депеші та від одного відправника, або які переміщуються у несупроводжуваному багажі.

Дані норми визначені статтею 374 Митного кодексу України "Умови ввезення (пересилання) громадянами товарів на митну територію України".

Не підлягають митному оподаткуванню алкогольні та тютюнові вироби, що ввозяться громадянами в кількостях, зазначених у частині 2 статті 276 цього Кодексу, із розрахунку на одну особу: 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі до 250 грамів; 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту понад 22 %) алкогольних напоїв.

Слід зазначити, що ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України громадянами, які не досягли 18-річного віку, не допускається.

Обмеження не поширюються на харчові продукти для власного споживання на суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро та домашні тварини, які підлягають письмовому декларуванню.

Не підлягають письмовому декларуванню при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України товари, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 000 євро. В інших випадках товари підлягають письмовому декларуванню з поданням митної декларації, та зі сплатою вивізного мита у випадках, встановлених законами України.

Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини