Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині загинуло двоє рибалок

На Житомирщині загинуло двоє рибалок

09-02-2014
Упродовж січня на водоймах області загинуло 2 людини. Такі наслідки необережності під час вилову риби та порушення правил безпеки на льоду. Так, 8 січня потонув рибалка із с. Стрижівка Любарського району, а 18 січня – на тонкій кризі загинула 38-річна мешканка Попільнянського району.

Досі замерзлі водойми не створювали небезпеку під час перебування на них. Проте за прогнозами синоптиків тепер температура повітря щодня підвищуватиметься на кілька градусів. Тож небезпека перебування на льоду зростатиме.

Повідомляють у ДСНС у Житомирській області

З метою попередження загибелі та травмування людей на водних об’єктах працівниками Управління ДСНС України у Житомирській області 8-го лютого проведено рейдові перевірки по популярним серед житомирських рибалок місцям вилову риби.

Під час заходу фахівці проводили роз’яснювальну роботу щодо безпечного поводження на кризі, правил вилову риби, доводили до рибалок сумну статистику минулого року та основні причини трагедій. А також пояснювали як правильно надавати першу медичну допомогу потерпілому при утопленні, охолодженні. Крім того вручили любителям зимової рибалки наочну агітацію із важливими правилами безпечного поводження на водоймах. На сам кінець, рятувальники помітили на кризі малолітніх дітей, які каталися на льоду під наглядом матері. Співробітники Управління поспілкувались стосовно правил безпеки на льоду і з дітлахами. Малеча в свою чергу пообіцяла суворо дотримуватись усіх правил безпеки.

Задля убезпечення усіх хто перебуває на кризі, рятувальники Житомирщини застерігають: виходячи на замерзлу водойму, візьміть із собою палицю, щоб перевіряти міцність льоду. Ні в якому разі не перевіряйте його ударом ноги. Перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від поверхні криги. Заздалегідь роздивіться, чи немає навколо підозрілих місць: лід може бути крихким (тонким) біля стоку води (наприклад, із ферми або фабрики), поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у кригу. Обминайте ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Значно тонший лід у місцях швидкої течії і там, де водойма впадає в іншу, більшу.

Обережно спускайтеся з берега – лід може нещільно з'єднуватися із суходолом. Коли ви йдете групою, відстань між пішоходами не скорочуйте менше, ніж на 5 м. Якщо лід почав тріщати, негайно повертайтеся: не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні від льоду. Катайтеся на ковзанах лише у перевірених та обладнаних місцях.

Рибалки мають знати, що не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок. Необхідно уникати розташування великими групами на одному місці, рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Рибалка повинен завжди мати під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 м, а також дошку або велику гілку.
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини