Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Рижук каже, що не відмовляє майже нікому

Рижук каже, що не відмовляє майже нікому

04-02-2011
Тільки за минулий рік голова ОДА Сергій Рижук розглянув 1692 звернення громадян, з них 795 – на особистому прийомі, задоволено 684 звернення.
На особистий прийом до голови облдержадміністрації, який відбувся 4 лютого 2011 року, попередньо записалися 55 чоловік. Більшість із них мають проблеми із вирішенням житлових, земельних питань, питань соціального захисту та інших.

«Ніколи не думав, що у такому поважному віці доведеться звертатися за допомогою», – зателефонував ветеран, учасник Великої Вітчизняної війни, житомирянин Володимир Сергеєв. – «Адже нажиті на війні і багаторічній роботі хвороби потребують медикаментозного забезпечення як мене, так і дружини. А це за нинішніх цін на ліки надзвичайно дорого».

Або хіба можна бути байдужим до зворушливих слів, іноді крізь сльози, молодої матері двох малолітніх дітей із Коростишева Ірини Столяренко. У її старшого шестирічного синочка – гостре запалення нирок, гломерулонефрит.

Багатомісячне лікування в обласній дитячій лікарні, а затим у профільній клініці міста Києва, потребувало також великих коштів, що змусило її і батьків Ірини звернутися за допомогою до голови облдержадміністрації.

Нещодавно зі словами вдячності звернувся житель села Довжика Житомирського району Анатолій Черево, у якого пожежа знищила житловий будинок, тож після звернення до голови облдержадміністрації він оперативно з фонду отримав фінансову допомогу.

І такі звернення із проханням про фінансову підтримку і вдячністю за її надання надходять чи не щоденно, особливо від жителів Овруцького, Коростенського, Олевського, Ємільчинського та інших районів.

Безумовно, керівник області уважно розглядає кожне із них і не залишає без реагування, надсилає необхідну допомогу із обласного бюджету, або фонду соціально-економічного розвитку в області. Цей фонд створено і діє уже 10 років. За цей час із нього отримали допомогу сотні і навіть тисячі вдячних громадян Житомирщини.
За словами директора фонду Степана Антонюка, нагромаджені у фонді кошти спрямовуються, перш за все, на допомогу одиноким престарілим громадянам, багатодітним родинам, учасникам бойових дій, інвалідам дитинства, війни і праці, інвалідам які брали участь у ліквідації наслідків аварій на Чорнобильській АЕС, важко хворим громадянам, іншим соціально незахищеним верствам населення. Отже, цей благодійний фонд підтримує жителів Житомирщини, які за об’єктивних причин опинилися за межею бідності.

Крім цього, при концентрації коштів від суб’єктів господарювання, підприємництв, установ, організацій, громадських об’єднань і громадян вони можуть спрямовуватися і на вирішення невідкладних соціально-економічних проблем області, зокрема фінансування конкретних цільових програм.

Слід відзначити, що таких не байдужих до долі інших людей керівників на Житомирщині немало. Упродовж останніх десяти місяців 15 тисяч гривень перерахувало на рахунок фонду Товариство Межиріченський гірничозбагачувальний комбінат, по 10 тисяч гривень надійшло від підприємства Ірша «Граніт», Кутищанського гранкар’єру, державного підприємства «Укренерго», по 5 тисяч – ВАТ фабрики «Крок», товариств «Промкомплект НВП», «Альтовір», «Бауштоффе». По 1-2 тисячі гривень надійшло від багатьох підприємств і підприємців області, які відгукнулися на звернення фонду.

«Хочеться висловити щиру вдячність керівникам і колективам цих підприємств, які самі, працюючи у нелегких фінансових умовах, знайшли можливість виділити певні кошти для потреби людей, котрі опинилися за межею бідності», – каже Степан Олексійович. – «Між тим, дирекцією надіслано листи керівникам обласних управлінь, успішно працюючих підприємств, різних відомств з проханням сприяти у наповненні фонду. Проте багато цих керівників, включаючи деяких начальників управлінь, не зреагували на прохання фонду, а відповідно на потреби бідних людей. Мабуть, дехто забуває, що гроші, і навіть великі гроші, які мають заможні люди, – це не головне щастя у житті. Найважливіше – це здоров’я. Тому хочу звернутися до усіх, хто має можливість допомогти фонду, а через нього і людям, які потребують такої допомоги, особливо онкохворим, тим, котрі перенесли інсульт, інфаркт міокарда, інші важкі недуги і потребують значних коштів на лікування. Не будьте байдужими, адже цілком можливо, що сьогодні ви допоможете цим людям, а з часом вони й інші успішні підприємства та підприємці допоможуть вам. Від хвороб ніхто не застрахований. Тож будьмо милосердними!».

Телефон фонду соціально-економічного розвитку в Житомирській області: 0412-42-00-04.

Реквізити для перерахування коштів: р/р 26007302175056, МФО 311056, код 34900523, ф. ПАТ «ПІБ» м. Житомир.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини