Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Міська влада виганяє підлітків з нічного Житомира

Міська влада виганяє підлітків з нічного Житомира

10-02-2011
Круглий стіл на тему «Соціальна адаптація дітей та молоді, які звільнилися із місць позбавлення волі, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, та профілактична робота з метою попередження правопорушень та злочинності» відбувся 9 лютого в Житомирській міській раді.

Захід проведено за участю заступника міського голови Олександра Бочковського, директора Міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольги Юрченко та представників відділень міліції Житомира з метою координації роботи та активізації спільної діяльності, зосередженої на профілактиці злочинності та правопорушень серед дітей та молоді.

Нині у школах міста навчається 24 751 особа, 100 із них скоювали правопорушення і здобувають освіту при консультативному пункті школи №2. Лише 30% правопорушників, які навчаються у школах – особи шкільного віку.

За даними начальника міського відділу кримінально-виконавчої інспекції УДДУ ПВП Світлани Мудрієвської, сьогодні 656 осіб молодого віку перебувають на обліку у відділі. Це представники молоді, які скоїли правопорушення та звільнені з місць позбавлення волі. Часто молода людина, вийшовши на свободу, не має жодного соціального захисту, житла і тим більше роботи. Тому таких осіб направляють до Міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та Центру адаптації, де їм надають тимчасове житло, допомагають оформити (за необхідності) документи (паспорт), підшукати житло та роботу.

«Жодній людині, яка звернулася із проблемою до Центру, не відмовлено. Ми ведемо здійснюємо постійний контроль цих осіб, надаємо необхідну допомогу до моменту зняття з обліку», – зазначила директор Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.

Важливою залишається проблема працевлаштування осіб, які були позбавлені волі. Центр зайнятості резервує для них лише 5% робочих місць. Не зважаючи на це, не всі роботодавці готові надати робоче місце молодим особам, які вже побували за гратами або вчинили інші правопорушення. Часто їм доводиться працювати неофіційно, займаючись тяжкою фізичною роботою. Не мала кількість осіб не бажають працювати після отримання свободи через невдоволенням розміром заробітної плати (1000-1200 грн.).

Під час круглого столу представники міліції зазначили, що приблизно 5% раніше затриманих людей здійснюють правопорушення повторно. Тому з метою попередження такої поведінки серед звільнених із місць позбавлення волі осіб регулярно проводиться соціально-адаптивна робота: лекційно-тренінгові заняття, зустрічі-консультації для допомоги у пошуку роботи, бесіди із психологами, взяття на облік та постійний нагляд. Адже у випадку здійснення рецидиву правопорушник притягується до адміністративного арешту або громадських робіт.

Одним із поширених у Житомирі видів правопорушень є домашнє насильство. Лише на території Богунського району за минулий рік 12 осіб отримали адміністративний арешт за насильство у сім'ї. Однак ця цифра лише офіційна. Адже часто інформація про такі випадки замовчується і не виходить за межі порогу будинку.

Найбільша кількість правопорушень по відношенню до підлітків (в основному крадіжки) скоюється у нічних розважальних закладах міста. Тому з метою попередження їх розповсюдження учасники круглого столу звертаються до керівників та працівників цих закладів: перевіряйте вік молодих осіб (а часто це – підлітки до 17 років) і обмежуйте перебування неповнолітніх на території нічних розважальних закладів до 21.00 години. Адже краще окреслити межі дозволеного, ніж потім звітувати про межі скоєного.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини