Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Ладика похвалив Житомирщину за цукор та свинину

Ладика похвалив Житомирщину за цукор та свинину

14-03-2011
12 березня на Житомирщині з робочою поїздкою перебував заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Ладика. У поїздці Володимира Ладику супроводжував заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан.

Заступник Міністра відвідав Брусилівський район, де оглянув реконструйовані тваринницькі приміщення ТОВ «Україна» (с. Долинівка) та тваринницький комплекс ТОВ «Долинівське», ознайомився з м’ясопереробним підприємством ПП «Дорогін». У Житомирі заступник Міністра відвідав Торгівельний комплекс «Фуршет», де цікавився цінами на борошно, м’ясо-молочні продукти.

Своїми враженнями від побаченого Володимир Іванович поділився з представниками місцевих та національних ЗМІ під час прес-конференції.
Окреслюючи мету свого візиту, Володимир Ладика зауважив, що вона відбувається в дні, коли підводяться підсумки першої річниці діяльності уряду Миколи Азарова. Серед пріоритетів діяльності уряду – покращення інвестиційного клімату в Україні, підтримка розвитку підприємництва, розвиток сільського господарства, проведення земельної реформи.

В галузі виробництва сільськогосподарської продукції і забезпечення наповнення продовольчого ринку, на переконання заступника Міністра, цей рік був успішним. Вдалося забезпечити приріст виробництва свинини, цукру, інших продуктів харчування, відповідно зменшився експорт яєць, вершкового масла.

Попри негативні погодні умови минулого року вдалось отримати 39 млн. тонн зерна, що дало можливість повністю забезпечити себе зерном на поточний маркетинговий рік.

У 2010 році значно покращилась ситуація у вирішенні питання державної підтримки галузі тваринництва, зокрема йдеться про реалізацію програм відшкодування державою вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм, створення оптових ринків та закупівлі племінних тварин.

Володимир Іванович поділився своїми позитивними враженнями від огляду тваринницьких ферм у Брусилівському районі. На переконання заступника Міністра, в питанні підтримки тваринництва уряд рухається у правильному напрямку - це засвідчили і розмови з керівниками сільгосппідприємств. Як позитивний приклад розвитку м’ясопереробної галузі, Володимир Ладика навів діяльність м’ясопереробного підприємства ПП «Дорогін». Особливо цінним, вважає заступник Міністра, є те, що підприємству вдалося взяти на себе функцію не лише виробника, а й реалізатора продукції, що дало можливість уникнути торгівельної надбавки на готову продукцію. Таким чином ціна на продукцію знизилась на 20%. Якість продукції підприємства також варта тільки позитивних оцінок: без консервантів, штучних барвників.
В цілому, заступник Міністра наголосив, що політика Житомирської обласної державної адміністрації в галузі АПК є правильною, адекватною до сучасних вимог, що підтвердила і бесіда з головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком.

Про враження від відвідин ТК «Фуршет» Володимир Ладика говорив з точки зору наявності основних продуктів харчування і цін на них. Так, непакетована мука була у вільному продажі по 2,99 коп. за 1 кг, стабільними було названо ціни на молоко, м’ясо.

Журналісти поцікавилися у заступника голови облдержадміністрації Миколи Дейсана ходом підготовки до посівної. Зокрема забезпеченням сільськогосподарських підприємств пальним, з огляду на зростання цін на нього. Микола Миколайович повідомив, що на сьогодні пальним область забезпечена на 50%, засобами захисту рослин – на 40%, мінеральними добривами – на 40%. Ситуація, на думку заступника голови облдержадміністрації, не є критичною, найбільше турбує проблема з мінеральними добривами.

«Україна – один з головних гравців на світовому ринку продовольства, - наголосив Володимир Ладика. – Ми маємо гарні перспективи збільшення обсягу експорту олії, м’яса птиці, сухого молока. І політика уряду щодо використання цих можливостей сьогодні є правильною і послідовною».

Управління з питань внутрішньої політики
та з’язків з громадськістю облдержадміністрації


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини