Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Рижук та Дебой думають, як допомогти іналідам

Рижук та Дебой думають, як допомогти іналідам

25-03-2011
24 березня відбулося розширене засідання колегії прокуратури області, у якому взяли участь голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой. У ході засідання розглянуто стан прокурорського нагляду за додержанням місцевими органами влади державного контролю, виконавчої влади і місцевого самоврядування вимог Законів України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про реабілітацію інвалідів в Україні», «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

Заслухавши інформацію прокурора області Миколи Франтовського та його першого заступника Анатолія Чумаченка, Сергій Рижук висловив глибоке занепокоєння численними порушеннями прав інвалідів у Житомирській області щодо житлового та медичного забезпечення, працевлаштування, трудової та соціальної реабілітації, пільгового проїзду у громадському транспорті.

Голова облдержадміністрації наголосив, що не завжди причиною проблем є недостатнє фінансування. Обласна влада сьогодні докладає максимум зусиль для покращення фінансового забезпечення інвалідів. Але, на переконання очільника області, часто права цієї вразливої категорії населення порушуються внаслідок байдужості та безвідповідального відношення до своїх службових обов’язків представників різних структур влади.

Сергій Рижук наголосив, що така ситуація неприпустима, тому за підсумками колегії буде підготовлено відповідні доручення, подання, приписи з метою кардинальної зміни ситуації на краще.

Довідково: В області проживає 85 тис. осіб з обмеженими можливостями, у тому числі 5,6 тис. дітей-інвалідів віком до 18 років. Черга на отримання автотранспорту сягає майже 5 тис. інвалідів, з яких майже 2 тис. перебувають у черзі понад 10 років. Упродовж минулого року фактично оздоровлено лише 1320 з 7790 ветеранів війни та інвалідів, що перебувають на обліку для забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування. Упродовж 2010 року санаторно-курортне оздоровлення за безплатними путівками отримали лише кожен третій із 476 дітей-інвалідів.

Управління з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації


Рижук та Дебой думають, як допомогти іналідам

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини