Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Рижук толерантно втішив поляків у Бердичеві

Рижук толерантно втішив поляків у Бердичеві

11-05-2011
7 травня 2011 року у м. Бердичеві відбулось святкування Світового Дня Полонії та поляків за кордоном і ХІІ-х Днів польської культури. У заходах взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, народний депутат України Микола Рудченко, численна польська делегація на чолі з Маршалком Сенату Республіки Польща Богданом Борусевичем.

У програму святкування увійшло відвідування костьолу Святої Варвари, оглядові екскурсії в Санктуарії Матері Божої Бердичівської та в музеї історії м. Бердичева, огляд виставки «Ігнатій Ян Падеревський та Житомирщина», святковий концерт «Бердичів вітає» за участю творчих колективів м. Бердичева, полонійних колективів Житомирщини «Кароліски», «Дзвіночки», «Першоцвіт» та гостей з Республіки Польща – групи «Бене» і ансамблю ім. Я. Кєпури. На завершення святкування відбувся урочистий прийом та польський танцювальний вечір.

Виступаючи на заходах з нагоди Світового Дня Полонії та поляків за кордоном і ХІІ-х Днів польської культури у м. Бердичеві, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук зауважив, що на Житомирщині мешкають представники більше ста національностей і такий національний склад населення вимагає виважених дій у реалізації державної національної політики, збереження міжетнічної толерантності та формування політичної культури.

Міжнаціональні відносини в області, підкреслив Сергій Рижук, є толерантними, чому значною мірою сприяють спільні обласні фестивалі національних культур, участь представників національних спільнот у святкуванні історичних ювілеїв, пам’ятних дат у житті того чи іншого етносу.

«Приємно відзначити, - наголосив очільник області, - що наші держави та народи, які стали на шлях демократичного розвитку, єднає відданість загальноприйнятим європейським цінностям. Через спільну культуру, традиції, звичаї ми прагнемо долучитися до творення європейського майбутнього і втілення ідеї демократизації суспільства. Ми пишаємося спільними здобутками, досягнутими з дня проголошення незалежності України. Україна є однією з шести країн світу, в яких польська діаспора становить найбільшу етнічну громаду. Пріоритетним в етнонаціональній політиці є збереження громадянського миру та міжнаціональної злагоди».

Найбільша на теренах України польська громада на Житомирщині, зазначив Сергій Рижук, сприяє зміцненню дружніх, добросусідських взаємин між Україною та Польщею. Товариства беруть активну участь у суспільно-політичному, культурному, духовному, науковому житті.
Бердичів – місто, де постійно розвиваються чотири культури: українська, російська, польська, єврейська. З 1999 року тут щорічно проходять Дні польської культури. Більше 10 років тісної співпраці у рамках спільного українсько-польського проекту «Формування механізмів регіональної співпраці між місцевою владою і діловими колами України та Польщі» налагоджено зв’язки та обмін досвідом у сфері підприємництва, освіти, культури, управління між містами-побратимами Бердичева – Явором та Сєдльце, налагоджено тісні культурні зв’язки з духовною столицею Польщі – м. Ченстохова (поляки називають Бердичів Українською Ченстоховою).

Звертаючись до гостей свята та бердичівлян, Сергій Рижук побажав усім добра, родинного благополуччя і процвітання та висловив сподівання на плідну співпрацю в ім’я розквіту українсько-польських відносин.

Управління з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини