Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Житомирські рятувальники нагадують про небезпеку тонкого льоду

Житомирські рятувальники нагадують про небезпеку тонкого льоду

20-02-2017
Управління ДСНС України у Житомирській області закликає громадян утриматися від виходу на тонкий лід. Найчастіше потрапляють у небезпечні ситуації на кризі рибалки, які проводять багато часу на водоймах, а також діти.

Виходячи на замерзлу водойму, візьміть із собою палицю, щоб перевіряти міцність льоду. Ні в якому разі не перевіряйте його ударом ноги. Перші кроки потрібно робити, не відриваючи підошви від поверхні криги. Заздалегідь роздивіться чи немає навколо підозрілих місць, а саме: лід може бути крихким (тонким) біля стоку води (наприклад із ферми або фабрики), поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості примерзли до криги. Обминайте ділянки вкриті товстим шаром снігу. Значно тонший лід у місцях швидкої течії і там, де одна водойма впадає в іншу, більшу.

Обережно спускайтеся з берега: лід може не щільно з'єднуватися із суходолом. Коли вийдете групою, відстань між пішоходами не скорочуйте менше, ніж на 5 м. Якщо лід почав тріщати негайно повертайтеся: не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні від льоду. Катайтеся на ковзанах лише у перевірених та обладнаних місцях.

Рибалки мають знати, що не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок. Необхідно уникати розташування великими групами на одному місці, рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Рибалка повинен завжди мати під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 м, а також дошку або велику гілку.

Якщо ж ви провалилися під лід, потрібно широко розкинути руки по краям льодового пролому, щоб спертися передпліччями й плечима на кригу та утриматися від занурення з головою. Дійте рішуче і не лякайтеся.

Вибравшись із льодового пролому, потрібно відкотитися, а потім повзти в той бік, звідки ви прийшли (і де міцність льоду, таким чином, перевірена). Незважаючи на те, що вогкість і холод штовхають вас побігти і зігрітися, будьте обережні до самого берега. Ну а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся у теплі.

Якщо ж на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно крикніть, що йдете на допомогу. Наближатися до ополонки можна лише повзучи, широко розкинувши руки. Буде краще, якщо ви можете підкласти під себе лижі, дошку, фанеру, щоб збільшити площу опори і повзти на них. До самого краю підповзати не можна, інакше у воді опиняться вже двоє.

Потрібно завжди пам’ятати один із законів школи виживання: у кожного предмета, крім якостей, для яких він створений, є безліч інших – у тому числі і властивості інструмента порятунку та захисту.

Ремені або шарфи, будь-яка дошка або жердина, санки, лижі допоможуть врятувати людину. Подавши постраждалому підручний засіб порятунку, потрібно витягти його на лід і поповзом вибратися з небезпечної зони. Потім його потрібно укрити від вітру, якнайшвидше доставити в тепле місце, розтерти, переодягти в сухий одяг і напоїти чаєм.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини