Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

ДАІ «розтлумачило» нововведення стосовно технічного огляду

15-08-2011
5 серпня Президент України Віктор Янукович підписав прийнятий Верховною Радою України Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного регулювання у сфері автомобільних перевезень», який передбачає важливі зміни у правила поведінки учасників дорожнього руху. Минулої суботи закон набрав чинності.
Перш за все, відповідно до нового закону, визначення «державний технічний огляд» замінений на визначення «обов’язковий технічний контроль», якому не підлягають: легкові автомобілі усіх типів, марок і моделей, причепи (напівпричепи) до них (крім таксі та автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку), мотоцикли, мопеди, мотоколяски та інші прирівняні до них транспортні засоби – незалежно від строку експлуатації.
Також не підлягають обов’язковому технічному контролю легкові автомобілі, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажні автомобілі незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них – із строком експлуатації до двох років.
Яку ж перевірку транспортного засобу передбачає обов’язковий технічний контроль? Це перевірку гальмового і рульового керування, зовнішніх світових приладів, пневматичних шин та коліс, світлопропускання скла, газобалонного обладнання (за наявності), інших елементів у частинні, що безпосередньо стосується безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього природного середовища. Змінами встановлено також, що обов’язковий технічний контроль здійснюють суб’єкти, які мають на правах власності або користування обладнання, що дає змогу перевіряти технічний стан транспортних засобів.
Періодичність проходження обов’язкового технічного контролю становить:
- для легкових автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів (незалежно від форми власності) вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них із строком експлуатації більше двох років – кожні два роки;
- для вантажних автомобілів більше 3,5 тонни, причепів до них та таксі незалежно від строку експлуатації – щороку;
- для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації – двічі на рік.
Керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасного його не пройшов, - тягне за собою накладення штрафу від 20 до 25 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А видача документів про технічну справність транспортного засобу, що підлягає обов’язковому технічному контролю, без проведення перевірки його технічного стану, карається штрафом відповідних посадових осіб від 100 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката «Зелена картка»), - тягне за собою накладання штрафу від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
До речі, у разі необхідності інспектор може організовувати медичний огляд водіїв, відсторонити від керування транспортними засобами осіб, які перебувають у стані сп’яніння, а також тих, які не мають посвідчення водія та реєстраційного документа на транспортний засіб, а також тимчасово вилучати посвідчення водія, ліцензійну картку на транспортний засіб.


УДАІ УМВС України
в Житомирській області

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини