Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
    У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

    Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

Новини
Хто очолив госпітальні ради у чотирьох округах Житомирщини?

Хто очолив госпітальні ради у чотирьох округах Житомирщини?

12-10-2017
У чотирьох госпітальних округах Житомирщини вже створили госпітальні ради. Такі дорадчі органи – це один із етапів реалізації медичної реформи.

Голова ОДА Ігор Гундич очікує від госпітальних рад конкретних пропозицій щодо забезпечення якісною медициною жителів області та розробку стратегії розвитку округів.

Про це він повідомив сьогодні, 12 жовтня.

«Житомирщина однією із перших завершила формування госпітальних рад у округах, яких у нас чотири. Тепер втілення медичної реформи в області проходитиме під наглядом і координацією рад. Це реальний механізм місцевого самоврядування для реформування медицини, створення умов для надання якісних і доступних послуг», – повідомив керівник області Ігор Гундич.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Миколи Суслика, вибори претендентів до госпітальних рад у Житомирському окрузі завершились 11 жовтня, Коростенського та Новоград-Волинського – 10 жовтня. Установчі збори госпітальної ради Бердичівського округу відбулись ще 5 вересня.

«Госпітальна рада в кожному окрузі – це дорадчий орган, до якого увійшли представники кожного міста обласного значення, району та об’єднаної громади пропорційно до чисельності їх населення. Наразі пріоритетним напрямком роботи ради є надання якісної первинної медичної допомоги та розміщення амбулаторій і ФАПів за принципом доступності. А також реорганізація та розвиток вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги в межах госпітального округу», – зазначає Микола Суслик.

Головне завдання госпітальних рад – розроблення багаторічного Плану розвитку госпітального округу. Він буде формуватись раз на 5 років і міститиме щорічні проміжні показники досягнення результатів.

Керівниками госпітальних рад стали:

у Новоград-Волинському госпітальному окрузі – директор «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство», депутат Житомирської обласної ради Степан Нусбаум;
у Бердичівському госпітальному окрузі – головний лікар Бердичівської центральної міської лікарні Лариса Бабікова;
у Коростенському госпітальному окрузі – головний лікар Коростенська центральної міської лікарні Віктор Гордійчук;
у Житомирському госпітальному окрузі – головний лікар ЦМЛ № 2 м. Житомира Віктор Павлусенко.

До повноважень учасників госпітальних рад також належить призначення та звільнення керівників закладів охорони здоров’я комунальної власності, що знаходяться в межах госпітального округу.

Нагадаємо, що у березні Міністерство охорони здоров’я затвердило положення про госпітальний округ, а розпорядження «Про створення госпітальних округів в області» голова ОДА Ігор Гундич підписав 11 травня.

Довідково. План розвитку кожного госпітального округу має міститиме такі складові:

- коротку описову частину стратегічного розвитку госпітального округу (мета, аналіз поточної ситуації, стратегічні цілі, очікувані результати та ін.);
- опис маршрутів пацієнтів в межах госпітального округу (у вигляді окремого додатку);
- оптимальний розподіл функцій щодо надання медичної допомоги між учасниками госпітального округу та визначення видів та обсягу медичної -
- допомоги, що має надаватись закладами охорони здоров’я на його території, відповідно до маршрутів пацієнтів в процесі отримання послуг -
- первинної та вторинної медичної допомоги (наводиться у вигляді окремого додатку);
- перелік перспективних закладів охорони здоров’я округу, чиї потужності пропонується розширити для досягнення цими закладами рівня, -
- визначеного вимогами МОЗ, та обґрунтування пропонованого переліку;
- плани розвитку перспективних закладів охорони здоров’я з оцінкою можливих ризиків і оцінкою відповідних інвестиційних потреб (в розрізі кожного закладу охорони здоров’я у вигляді окремого додатку);
- пропоновані заходи щодо реорганізації (в тому числі перепрофілювання) закладів охорони здоров’я, функції яких буде поступово переорієнтовано для виконання перспективними закладами охорони здоров’я округу (переобладнання, програми перекваліфікації тощо), а також оцінку фінансових потреб на проведення відповідних заходів.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини