Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини

МНС ЗАСТЕРІГАЄ: ЯКЩО НЕ ВПЕВНЕНІ У СВОЇХ СИЛАХ – НЕ КУПАЙТЕСЯ!

25-06-2012
За останні два місяці на водоймах області загинуло 27 осіб, із них 5 дітей. Цифра майже щодня зростає через те, що громадяни нехтують основними вимогами, яких необхідно дотримуватися під час перебування на водних об’єктах. Бажаючи освіжитися в спекотну погоду, люди часто обирають для відпочинку заборонені, не облаштовані місця та вживають спиртні напої. Як наслідок – травматизм та загибель.

19-го червня за номером «101» надійшло повідомлення про те, що в одному із оздоровчих комплексів Житомира втопився юнак. Як з’ясувалося, він зі своєю групою святкував закінчення навчання у вищому навчальному закладі. Вночі хлопець вирішив скупатися у місцевому ставку. Через деякий час одногрупники звернули увагу на те, що його довго немає. Одяг юнака лежав на березі. Його почали шукати, але знайти не змогли. Тоді молоді люди викликали рятувальників. Вранці водолази міської комунально-рятувальної станції знайшли тіло загиблого у воді.

22-го червня мало не потонув у ставку 4-річний Богдан із смт Червоноармійськ. Від неминучої загибелі його врятувала медсестра центральної районної лікарні Наталя Лесюк. Вона поверталася з обідньої перерви на роботу і помітила, що біля дамби бавляться троє дітей. За мить їх вже було двоє. Коли під‘їхала на велосипеді ближче – очам не повірила: 4-річний хлопчик ледве тримався на поверхні води, ще за мить його голова пішла під воду. Не роздягаючись, Наталя кинулася на допомогу, витягнула хлопчину на берег та зробила йому штучне дихання. Переляканий Богдан так вчепися за руку своєї рятівниці, що вона змушена була їхати із ним до лікарні у машині швидкої допомоги. Як з‘ясувалося, врятований хлопчина із неблагополучної родини, де дозвілля дітей ніхто не контролює. Хлопчик, госпіталізований до Житомирської обласної дитячої лікарні, швидко одужав і вже через три доби був виписаний додому.

Начальник Територіального управління МНС у Житомирській області Ігор Нікітчук укотре звертається до населення з проханням бути вкрай обережними, відпочиваючи біля водоймищ. Не перебувати тривалий час на сонці та не вживати спиртних напоїв. Батькам необхідно особливо слідкувати за дітьми - їхня поведінка у воді непередбачувана, а недогляд за ними обертається саме такою трагедією, яка трапилася у Червоноармійську. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях.

Усього на Житомирщині зареєстровано та обладнано належним чином лише 8 місць масового відпочинку людей на воді (в містах обласного підпорядкування), де цілодобово чергують рятувальні пости. Як правило тут трагічні випадки – рідкість. Решта водойм небезпечні тим, що там не обстежено дно водоймищ, не перевірена якість та склад води, і купання у невизначених для цього місцях обертається трагедією. Жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до порад. Тому рятувальники МНС застерігають: не йти у воду в незнайомому для вас місці, уникати води зі швидкою течією, ніколи не плавати наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Купаючись на “дикому пляжі” чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід заходити неспішно, обережно пробуючи дно ногою. Все ж купатися краще там, де є рятувальні служби. І ще одна слушна порада - якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів, хоча краще утриматися від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків. Цінуйте та бережіть своє життя та здоров’я!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини