Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
До дитсадків Житомира поки не реєструватимуть нових дітей

До дитсадків Житомира поки не реєструватимуть нових дітей

18-05-2020
В міському управлінні освіти кажуть, що чекають на рішення Кабміну про послаблення умов карантину. Формат роботи дитсадків визначатимуть тільки якщо уряд дозволить містам робити це самостійно. Наразі ж нових дітей в житомирські дитсадки не реєструватимуть.

Заступниця директора міського департаменту освіти Світлана Ковтуненко у телефонному коментарі журналістам Суспільного розповіла, що Житомир готується до відкриття садочків, але поки невідомо, коли це можна буде зробити.

"Ми чекаємо офіційного рішення Кабміну щодо послаблення карантинних заходів. Якщо уряд дасть можливість послаблювати карантинні заходи самостійно, то тоді кожне місто аналізуватиме рівень захворюваності і вирішуватиме, чи відкривати їм садочки. Ми зараз готуємося до відкриття. Готуємося в плані дезінфікуючих засобів. Також розглядаємо варіанти щодо того, скільки дітей буде перебувати у приміщенні, як вони будуть заходити, як виходити і як організувати все так, щоб мінімізувати кількість контактів між людьми", - розповіла Світлана Ковтуненко.

На офіційному сайті Житомирської міської ради 18 травня опублікували інформацію про те, що прийом дітей до закладів дошкільної освіти проводять керівники закладів відповідно до електронної реєстрації дітей у системі ICYO за чергою і на підставі заяв батьків та довідок про щеплення. Записати дитину у дошкільний заклад можуть батьки дітей, які проживають та зареєстровані у Житомирській міській ОТГ.

Та зараз у зв’язку з карантином приймати нових дітей до дитсадків не будуть, каже Світлана Ковтуненко.

Світлана Ковтуненко: "Нових дітей ми зараз приймати не будемо. Ті з дітей, які є записані, вони у зв’язку з карантином перебувають вдома. Якщо режим послаблять і буде рішення Кабміну про те, що діти можуть йти в дошкільні навчальні заклади, то їх будуть приймати в садочки, але тільки тих, хто уже був зареєстрований. Нові реєстрації ми поки що не ведемо. Далі дивитимемось по ситуації: скільком дітям дозволять заходити, які будуть умови заходу. Ми ще не знаємо, яким чином це все буде: можливо, це будуть діти працюючих батьків, а може і всі діти. Поки що ще нічого невідомо".

Також Світлана Ковтуненко розповіла, що першочерговим правом на влаштування до дитсадків користуються діти, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС, діти військовослужбовців та діти батьків учасників АТО.

За інформацією департаменту освіти Житомирської міськради, дитсадки, у які є черга і які є найбільш перевантаженими знаходяться у мікрорайоні панчішної фабрики (ЗДО №71, ЦРД №53), Крошні (ЗДО №26, №58, НВК №65), автовокзалу (ЗДО №10, 43), вулиць Шевченка-Бородія (ЗДО №73, ЦРД №68).

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини