Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Міська лікарня Бердичева - на шляху до відновлення роботи

Міська лікарня Бердичева - на шляху до відновлення роботи

22-05-2020
Тобто не одразу різко все запрацює після того, як 30 квітня заклад було закрито на карантин, а поетапно, щоб було великого потоку людей. Так роз’яснила на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС головний лікар міської лікарні Бердичева.

Наказом по Бердичівській міській лікарні щодо відновлення надання допомоги пацієнтам від 8 травня у медичному закладі проводили надалі лікування пацієнтів, які там знаходились. Крім того, розробили графік проведення заключної дезінфекції по всіх підрозділах лікарні і 14 травня керівництво звернулося до директора ДУ «Обласний лабораторний центр», щоб з’ясувати деякі питання і вияснити механізм відновлення роботи всіх підрозділів міської лікарні. Найголовніше, що цікавило керівництво медичного закладу – це проведення обстеження усіх медичних працівників, котрі не були задіяні до надання допомоги пацієнтам або були відсторонені від роботи. Аби приступити до виконання своїх обов’язків, і було підняте питання про обстеження медичних працівників. 15 травня спеціалісти обласного лабораторно центру здійснили візит до міської лікарні Бердичева і було погоджено графіки проведення дезінфекції. З 20 числа проводяться бактеріологічні обстеження тих підрозділів лікарні, де заключна дезінфекція була виконана. Сьогодні обстеження будуть завершені і протягом 3-4 днів будуть отримані результати.


На сьогоднішній день 120 медичних працівників пройшли лабораторні дослідження, матеріали до лабораторного центру згідно з попередньою домовленістю направляли з 16 травня по 20 проб щодня. Результати приходять вчасно і вони негативні, що радує.
Попередньо, як зазначила Лариса Бабікова, після отриманих результатів обстеження, міська лікарня відновить свою роботу з 1 червня. Але таке відновлення проходитиме поступово, поетапно. Ургентна допомога буде надаватися так, як потрібно, змінять лише маршрут пацієнтів. Планова допомога, а дозвіл на її надання, госпіталізацію і операції є, але направлення повинні бути тільки після проведення лабораторних досліджень, якщо ПРЛ-тести пацієнтів будуть негативні.


Керівник КНП «Бердичівська центральна міська лікарня» наголошує, що питання відкриття лікарні з 1 червня обговорюється з кожним завідуючим відділенням, аби правильно планувати роботу і бути ще більш настороженим, адже кожен пацієнт на сьогодні залишається потенційно інфікованим даним вірусом.
Особлива увага була, є і буде до тих пацієнтів, які мають діагноз «Пневмонія». Вони мають бути максимально обстеженими на амбулаторному рівні, їм роблять обов’язково ПРЛ-тест і вже після отриманих результатів людину, в якої результат позитивний, госпіталізують в інфекційне відділення, а в якої результат негативний, лікуватимуть на базі терапевтичного відділення.


Стоматологічна поліклініка працювала, надаючи ургентну допомогу, після опрацьованих рекомендацій санітарного лікаря області вже з 25 числа поточного місяця можуть надавати і планову допомогу, дотримуючись, відповідно, санітарних норм. Міська поліклініка працювала також, але це були в основному спеціалісти хірургічного профілю.


На сьогоднішній день є багато дзвінків і звернень від бердичівлян щодо роботи неврологів, тому 1 ставку невролога було відновлено, а далі поетапно буде відновлюватися робота й інших підрозділів.


Наостанок Лариса Бабікова відповіла на запитання про відновлення роботи пологового відділення. Це відділення пройшло вже дезінфекцію, а 27 травня, відповідно до графіку, медичні працівники проходитимуть лабораторне обстеження. Якщо результати медиків будуть гарні, тобто ПРЛ-тести будуть негативні, то Центр Жінки почне також працювати.

Джерело статті: rio-berdychiv

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини