Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирі мам, які виховують дітей із інвалідністю, навчали плести екоторбини

У Житомирі мам, які виховують дітей із інвалідністю, навчали плести екоторбини

16-06-2020
16-го червня в Житомирі волонтери соціальної майстерні "Скринька можливостей" влаштували перший майстер-клас із плетіння екоторбин для багатодітних родин та мам, які виховують дітей із інвалідністю. Згодм учасників майстер-класів навчатимуть продавати зроблені ними речі.

Ідея створити простір для соціально незахищених жінок з’явилася 2 роки тому, каже організаторка соціальної майстерні "Скринька можливостей" Олена Гончаренко:

"В нас тут є дівчата – старші діти з багатодітних родин; є жінки з особливими потребами та мами, які мають діток з особливими потребами. Сьогодні ми проводимо перший урок з в’язання екосумки і навчаємо їх працювати, розвиватися, навіть виживати. Далі ми будемо вчити їх реалізовувати ці речі для того, щоб вони могли забезпечити себе, свою родину та своїх дітей. Ми зараз робимо, буквально, перші кроки. Це досить тяжко, бо нас ніхто не підтримує. Все, що ми робимо, ми робимо на волонтерських засадах. Будемо проводити заняття 3 рази на тиждень, а якщо в нас знайдеться можливість забезпечити учасників майстерні гарячим харчуванням, то збиратимемося щодня і на повний день. Це будуть різного роду заняття і майстер-класи: ми будемо робити заколки, обручі та м’які іграшки. Будемо запрошувати майстринь, які нам допомагають в цьому".

На перший майстер-клас з плетіння екосумок прийшли 10 учасників. Ірина Дехтярук, мама двох дітей, має інвалідність. Каже, що ще не знає, чи буде продавати свої вироби, а поки що займатиметься плетінням екосумок для себе:

"Я – мама двох хлопчиків, але в мене є похресниці, для яких я в’яжу. Я дійсно не знаю, чи буду це реалізовувати, чи я буду саме на цьому зациклюватись. Раптом у мене внучки будуть, я їм покажу".


Наталія Булак, яка виховує сина з особливими потребами, до соціальної майстерні прийшла познайомитися з новими людьми, бо на карантині, за її словами, їй та сину не вистачало спілкування:

"Ми прийшли сюди вперше, прагнемо спілкування. Так як зараз карантин, ми перебуваємо вдома, а дітям необхідне спілкування та й вчитися чомусь треба. Я трішки вмію в’язати шпицями, а крючком завжди мріяла навчитися, а зараз така можливість з'явилася".



Авторки: Аліна Домбровська, Марина Чирко

Камера: Олександр Данилюк


Джерело статті: suspilne.media

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини