Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
На суді 40-річний бердичівлянин, якого звинувачують в умисному вбивстві, прикинувся психічнохворим

На суді 40-річний бердичівлянин, якого звинувачують в умисному вбивстві, прикинувся психічнохворим

05-02-2021
Суддівська колегія цього тижня нарешті почала розглядати справу щодо 40-річного бердичівлянина, звинуваченого в умисному вбивстві знайомого. Із квітня минулого року судове слідство не могло зрушити з місця, бо чекали висновку київських експертів про те, чи осудний даний чоловік.

Про це 4 лютого інформує Бердичівський міськрайонний суд.

"На підготовчому засіданні він поскаржився на погіршення здоров’я начебто через те, що не отримує належного лікування у СІЗО, де знаходиться під вартою, і попросив призначити йому психіатричну експертизу. Розповів, що потерпає від галюцінацій, забуває імена, не усвідомлює, де він і що з ним, а одного разу навіть намагався заподіяти собі тілесне ушкодження. Амбулаторна психіатрична експертиза не дала суду необхідних відповідей, тож призначили стаціонарну. Після кількамісячного обстеження надійшов висновок, що чоловік не потребує примусового лікування і не має психічних хвороб, які б заважали йому усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Відповідно до оголошеного прокурором обвинувачення бердичівлянину інкримінують злочин, передбачений частиною 1 статті 115 КК України. За даними досудового слідства, вночі у серпні 2019-го він, мешкаючи тоді у селі Іванківці на Бердичівщині, поконфліктував за місцем свого проживання зі знайомим. Виникла бійка, під час якої останній отримав численні тілесні ушкодження, серед яких садна й крововиливи обличчя, рук і спини, а також небезпечні для життя переломи ребер, уламки яких пошкодили легеню. Помер чоловік від травми із залученням декількох ділянок тіла, яка супроводжувалася ще й крововиливом у головний мозок, що викликало травматичний шок.

Свою вину обвинувачений наразі визнає частково: запевняє, що не мав умислу на вбивство, а удари наносив виключно у район грудей. Також зазначив, що згоден і може відшкодувати потерпілому близько 4,5 тисяч гривень із понесених витрат на поховання. Брат загиблого заявив цивільний позов на компенсацію понад 12 тисяч гривень матеріальної і 300 тисяч гривень моральної шкоди
", - йдеться у повідомленні.

Згідно з погодженим на засіданні порядком дослідження доказів, спочатку допитають потерпілого - це заплановано на кінець лютого. Потім суд буде слухати свідків та вивчатиме письмові матеріали справи. Обвинувачений забажав свідчити останнім, нині йому іще на два місяці продовжили дію обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини