Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
На Житомирщині закликають бути обережними через погодні умови

На Житомирщині закликають бути обережними через погодні умови

19-05-2021
За інформацією Житомирського обласного центру з гідрометеорології 19 травня у м. Житомирі та області хмарно, йтиме дощ, місцями – значний та можливі грози. 20 та 21 травня також очікуються дощі та грози. Відтак поліцейські закликають водіїв та пішоходів бути максимально обережними та враховувати погодні умови, вирушаючи у дорогу.

Про це повідомляється на сайті ГУНП у Житомирській області.

"Шановні водії! Пам’ятайте, що мокра та брудна дорога є тими чинниками, які збільшують гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію. Загалом же, керуючи автомобілем, будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та оптимальну дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Користуйтеся пасками безпеки, дітей перевозьте, використовуючи спеціальні пристосування, що допоможуть убезпечити їх від травмування. Обов'язково враховуйте час доби, стан проїзної частини та дорожнього покриття. Пам’ятайте, що дозволена швидкість руху у населених пунктах – 50 км/год", - кажуть у поліції.

Пішоходам варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри.

"Пам’ятайте, що навіть за невеликої швидкості руху водій не може миттєво зупинити автомобіль, тим більше якщо йдеться про мокру дорогу. Тож ніколи не виходьте на автошлях раптово, з-за припаркованого автотранспорту або інших перешкод. Знімайте навушники, якщо рухаєтесь поблизу дороги – інакше ризикуєте не почути попереджувальних сигналів про наближення автомобілів та небезпеку. Зауважте, що відповідно до Правил дорожнього руху у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи", - зазначили правоохоронці.

Батькам варто нагадати дітям правила дорожнього руху та власним прикладом демонструвати їх дотримання.

"Нагадайте їм про заборону бігати через автошлях, виїздити на переходи на велосипеді, роликах, самокатах, бордах тощо", - додають у поліції.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини