Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Стихійна торгівля: у Житомирі муніципальна інспекція провела рейд на Житньому ринку. ВІДЕО

Стихійна торгівля: у Житомирі муніципальна інспекція провела рейд на Житньому ринку. ВІДЕО

19-06-2021
18 червня у Житомирі муніципальна інспекція провела рейд на Житньому ринку, де виявила 100 продавців, які торгують у невстановлених місцях. З порушниками проводили роз’яснювальну роботу.

Про це розповів керівник муніципальної інспекції Віктор Грибук. За його словами, порушників відразу не штрафують, - йдеться в сюжеті Суспільного.
"Штрафні санкції невеликі, у нас таке законодавство. В даному випадку є стаття 160 адміністративного кодексу – це торгівля з рук. Щоденно ми проводимо роз’яснювальну роботу з людьми. Деякі порушники відразу припиняють такі торгівлю, а деякі ­– ні. На них складаємо адмінпротоколи і направляємо їх у Корольовський суд для розгляду", ­– розповів Віктор Грибук.

Працівник муніципальної інспекції Андрій Гузовський говорить, що за стихійну торгівлю передбачений штраф від 17 до 85 гривень та додатково судовий збір.

"Поки ми знаходимося на місці стихійної торгівлі – торгівля не ведеться, – каже Андрій Гузовський. – Але варто нам відійти, то торгівля знову починається. Щоб побороти цю торгівлю, на мою думку, треба або збільшити штат працівників (муніципальної інспекції – ред.), або збільшити розмір штрафів".

Завідувачка аптекою, яка межує з місцями стихійної торгівлі, Олена Ковальчук розповідає, що торгівлю продуктами за межами ринку потрібно ліквідувати.

"Люди після себе не прибирають, доводиться за них це робити, – каже Олена Ковальчук. – Вчора тут лишили побиті яйця. До нас постійно приходить міська рада і штрафує за те, що ми не прибираємо".

Продавати сир та м'ясо з власного присадибного господарства приїхала Олена. За її словами, вона знає, що порушує правила торгівлі, але на цьому місці в неї більше шансів швидко все продати.

На розі вулиць Київської та Хлібної торгує продуктами Дмитро Макаренко.

"Якщо я привіз зелень, часник і молочку, то мене хтось поставить на ринку? Ні. Якщо це питання буде вирішене, то будемо торгувати у ринку", – каже Дмитро Макаренко.

Житомирянин Микола Корчевський розповів кореспондентам Суспільного, що купує продукти у перевірених продавців, яким довіряє.

"Я погано ходжу, тому купую, де ближче, – каже житомирянин. – Тут я купую молоко, але часто потрапляла перегонка сепараторна, тому в тієї продавчині я більше ніколи не буду купувати. Намагаюся не міняти продавців".

Покупчиня Анна Вансович також каже, що довіряє продавцям стихійної торгівлі, бо, за її словами, продукти у них якісні та дешевші, ніж на ринку.

"У тих магазинах страшніше купувати, ніж у людини на базарі. Людина привезла все свіже, я взяла і з’їла, ніколи нічого поганого не було", – розповіла Анна Вансович.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини