Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Коли в родині – небезпечно: у батьків-випиваків відібрали малолітню дитину

Коли в родині – небезпечно: у батьків-випиваків відібрали малолітню дитину

30-06-2021
Відібрати доньку у батьків, котрі зловживають спиртним та систематично нехтують її вихованням – таке рішення ухвалив Бердичівський міськрайонний суд, розглянувши відповідну заяву органу опіки та піклування.

Про це 30 червня повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

"На обґрунтування свого позову міська служба у справах дітей надала чимало доказів, що 39-річний батько та 32-річна мати фактично самоусунулись від виховання дитини. Під наглядом соціальних служб ця сім’я перебувала із весни минулого року і тоді 5-річною дівчинкою опікувався лише батько: дружина кинула його з нею, не повідомивши своєї нової адреси. Та згодом чоловік перестав дотримуватись розробленого фахівцями плану з належного виховання доньки, не пускав соцпрацівників на поріг будинку і почав зловживати алкоголем", - йдеться у повідомленні.

У червні 2020-го вдалось розшукати маму й передати дівчинку їй, однак, попри досягнення позитивних зрушень, батьківство і для неньки стало непосильним тягарем. Замість дбати про дочку жінка поновила зв’язки з асоціальними товаришами. У компанії нетверезих дорослих, що становило загрозу для життя та здоров’я, дівчинку взимку цього року виявили правоохоронці. А виявивши, доправили до медустанови, де малу лікували 4 дні.

Встановити контакт із батьками не вдалось: батько постійно був напідпитку й поводився агресивно, а мати ігнорувала усі дзвінки й була відсутня за місцем проживання. Зрештою, віднайшли тітку, яка забрала племінницю з лікарні до себе. На суді повідомила, що сестра та її чоловік жодного разу не провідали дитину й не поцікавились, як вона.

Справу розглядали без відповідачів: мати надіслала заяву про визнання позовних вимог, а батько не з’явився за судовим викликом, не повідомивши причин. Після допиту свідків та вивчення матеріалів суд дійшов до переконання про існування вагомих підстав для відібрання дівчинки у батьків та, як також просив позивач, стягнення з кожного з них по 1000 гривень аліментів на утримання дитини щомісячно.

Згідно рішення суду, дівчинку передано органу опіки та піклування для подальшого її влаштування. А батькам роз’яснено, що, у разі зникнення причин, які стали підґрунтям для відібрання дитини, вони можуть звернутися до суду із заявою про повернення їм доньки. Протягом 30 днів рішення можна оскаржити.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини