Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
На Житомирщині за півроку виявили понад 1200 батьків, які не дбали про своїх дітей. ФОТО

На Житомирщині за півроку виявили понад 1200 батьків, які не дбали про своїх дітей. ФОТО

07-07-2021
Окрім документування правопорушень, пов’язаних з невиконанням дорослими обов’язків щодо виховання дітей, поліцейські виявили ще низку інших неправомірних діянь, учинених відносно дітей.

Про це повідомляють у ГУНП у Житомирській області.

Загалом упродовж I півріччя 2021 року працівники підрозділів ювенальної превенції районних управлінь та відділів поліції ГУНП в Житомирській області склали 2266 адміністративних протоколів, з яких 2064 стосуються дорослих. Ще 202 адміністративних правопорушення вчинили неповнолітні.

Поліцейські оформили 1252 адміністративних матеріали за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. У цих випадках йшлося про ухилення дорослих від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей (неналежні побутові умови, недогляд, наслідком якого ставало залишення неповнолітніми домівки, травмування, вчинення ними правопорушень тощо). Іноді через антисанітарію та зловживання батьками алкоголем та іншими сильнодіючими речовинами доводилося разом з соціальними службами вилучати дітей з таких родин.

На Житомирщині за півроку виявили понад 1200 батьків, які не дбали про своїх дітей. ФОТО


Ще у 132 випадках були задокументовані факти доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (ст. 180 КУпАП). А 87 дорослих були покарані за вчинення насильства в сім’ї стосовно дітей (ст. 173-2 КУпАП). Також батьки понесли покарання за вчинення їх дітьми віком до 16 років булінгу (ст. 173-4 КУпАП). Поліцейські виявили 5 таких фактів.

Водночас і самі неповнолітні стали фігурантами адміністративних проваджень. Поліцейські склали 202 таких адміністративних протоколи, з них: за розпивання спиртних напоїв та появу у громадському місці у п’яному вигляді (ст. 178 КУпАП) – 105, паління тютюнових виробів у заборонених місцях (ст. 175-1 КУпАП) – 61, дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП) – 21 тощо. Усі складені адміністративні матеріали були спрямовані на розгляд судів, а про виявлені проблеми, що потребували втручання у сім’ї, проінформовані соціальні служби.

На жаль, за 6 місяців 2021 року 91 дитина стала потерпілою від злочинів. В основному у неповнолітніх викрадали мобільні телефони, велосипеди та інше майно під час дозвілля.

На Житомирщині за півроку виявили понад 1200 батьків, які не дбали про своїх дітей. ФОТО


Правоохоронці викрили у вчиненні кримінальних правопорушень 64 підлітків, які вчиняли переважно майнові злочини. Нині на профілактичному обліку у підрозділах ювенальної превенції перебуває 72 дитини, причетні до адміністративних чи кримінальних правопорушень. Поліцейські постійно працюють з ними та їх родинами, залучають до соціальних проєктів, аби допомогти знайти нові інтереси та запобігти повторенню негативних проявів.

Також поліцейські у співпраці з соціальними службами, представниками органів місцевої влади працюють з родинами, які перебувають у складних життєвих обставинах. З початку року ювенальні інспектори відвідали за місцем проживання понад 1,7 тисячі кризових сімей. З батьками провели превентивні бесіди, метою яких є спонукання дорослих належно виконувати свої обов’язки по вихованню дітей.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини