Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"

13-08-2021
Редакція сайту Zhitomir-Online підготувала збірку найгучніших новин цього тижня на Житомирщині.

У Житомирі газівники без попередження відключили газопостачання мешканцям багатоквартирного будинку на вулиці Вітрука

До редакції сайту Zhitomir-Online звернулися мешканці багатоквартирного будинку по вул. Вітрука, 49. Газівники залишили частину квартин без газопостачання.

Зробили вони це без жодних попереджень, а пояснюють відключення то витіком газу, то наявністю боржників. Про це повідомляє мешканка будинку Наталія Анатоліївна Некришевич.

"25 липня 2021 року без будь-якого попередження нас як побутових споживачів (квартири по 1-му "стояку" №1, 20, 39, 58, 77, 134, 153) було відключено від централізованого газопостачання.

Звертаючись на телефон гарячої лінії Житомиргазу нам було повідомлено про начебто витік газу, щоб ми звертались до 104, звернувшись на аварійну службу газу 104 за уточненням інформації хто подавав заявку та в якій квартирі виток газу, відповіді не надійшло. Ніхто з нас не бачив та не підписував акт про припинення газопостачання або про виконання технічних робіт, що мав би бути складений між працівниками Житомиргазу, що вішали пломбу та нами мешканцями будинку.

В центрі обслуговування клієнтів по вул. Київській,54 куди ми звернулись щоб вирішити цю проблему нам відповіли що на 6-му та 7-му поверсі (2 квартири по стояку) боржники, через їх перекрили газопостачання всіх іншим споживачам. Згідно чинного законодавства та договорів про газопостачання зі споживачами це порушення наших прав, тому що Житомиргаз зобов"язаний стягувати борги за свої послуги в судовому порядку, а не свавільно перекривати центральне газопостачання іншим споживачам. Ми звернулись з колективною заявою до Національної поліції, з колективною скаргою на голову правління Житомиргазу, написали звернення на Столичне телебачення а також електронне звернення до депутата міської ради від нашого округу Колесника С.В., але зрушень поки немає.

В квартирах проживають люди похилого віку, сім"ї з маленькими дітьми, інваліди та інші незахищені верстви населення, яким кожного дня потрібно готувати їжу та в умовах карантину проводити щоденні гігієнічні дії. Не у всіх мешканців є можливість придбати собі електроприбори для приготування їжі та ін"
, - повідомляє Наталія Анатоліївна.

Біля Житомира екологи і рибоохорона продовжують рахувати загиблу в Тетереві рибу. ФОТО

У Житомирі екологи та рибоохорона продовжують рахувати збитки від забруднення річки Тетерів внаслідок аварії на головній каналізаційно-насосній станції КП «Житомирводоканал».

9 серпня пресслужба Житомирського рибоохоронного патруля повідомляла про виявлення 2,5 тис. екземплярів загиблої риби поблизу дамби біля картонного комбінату в Житомирі.

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"


«На річці Тетерів сталася масова загибель водних біоресурсів. 9 серпня на р. Тетерів, поблизу картонного комбінату у м. Житомир зафіксовано масову загибель риби. На місце події прибули працівники Житомирського рибоохоронного патруля, Держекоінспекції та КП «Житомирводоканал». Працівниками відділу інструментально- лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу відібрано проби води на дослідження. Проби відібрані на ділянці 200 метрів вище дамби. Заміри розчинного кисню становлять - 2,8 мл\літр. Вода брудна, сіро-зеленого кольору, стоїть неприємний запах. Проведено обстеження берегової лінії на р. Тетерів, в районі дамби, поблизу картонного комбінату м. Житомир. Іхтіологами на даний час вже нараховано 2,5 тис. екз. загиблої риби. Підрахунки ще ведуться», - зазначили в рибоохороні.

10 серпня Держекоінспекція відзвітувала про те, що підрахунок загиблої риби та завданих довкіллю збитків триває. Загиблу рибу фіксують вже вниз по течії, в селах Бистрі та Левків.

Екологи закликають мешканців Житомирщини утриматись від загального водокористування - купання, плавання на човнах, рибальства, напування тварин.

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"


Житомирщина потрапить до нового туристичного маршруту "Волинські барбакани"

Через пандемію та зачинені кордони українці почали набагато більше подорожувати власною країною. Сфера туризму в Україні ніби отримала другий подих, а люди почали активніше цікавитися історією власної країни, власного регіону чи власного міста.

Нещодавно на Рівненщині анонсували проєкт "Волинські барбакани", метою якого є створення туристичного маршруту по брамам Волині та розробка 3D-візуалізації цих історичних пам'яток. Керівником проєкту є Микола Миколайович Бендюк - мистецтвознавець, викладач Острозької академії та автор численних наукових праць. Журналісту сайту Zhitomir-Online він розповів про ідею проєкту та найближчі плани, що стосуються й Житомирщини.

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"

Микола Бендюк


"Цей туристичний маршрут створений для того, щоб туристи могли приїхати й побачити руїни, а перейшовши на наш сайт, змогли б побачити, якою ця брама була та як тяжко вона будувалася", - каже Микола Бендюк.

"Волинські барбакани" не оминуть увагою й Житомирщину, зокрема Звягельський замок, що розташований у Новоград-Волинському. Його на початку 16-го століття починав будувати Князь Острозький та власноруч заклав перший камінь фортеці.

Наразі проєкт "Волинські барбакани" сконцентрований на періоді до середини 17-го століття, але наступним етапом можуть стати споруди й 18-го століття. На Житомирщині на цьому етапі організатори проєкту можуть долучити ще й в'їздну браму до Бердичівського монастиря.

"Ще є описи Житомирського замку, тому можливо, що у Житомирі ми відтворимо браму замку, як зробили це у Рівному з Острозькою брамою", - додав Микола Миколайович.

Микола Бендюк повідомив, що завершення проєкту "Волинські барбакани" планується на кінець жовтня, після чого буде організовано прес-тур. Журналісти зможуть зареєструватися на нього на сторінці проєкту у Facebook. У найближчому майбутньому також очікується й створення офіційного сайту.

У зоні ООС загинув військовий з Житомирської області

10 серпня у зоні ООС під час виконання бойового завдання поблизу Мар’їнки на Донеччині загинув наш земляк - боєць 54 окремого розвідувального батальйону Збройних Сил України Кайданович Олексій Петрович.

Про це поінформували у пресслужбі облради.

Олексій Кайданович родом з села Федорівка, до 2014 року працював у ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» у м. Новограді-Волинському. В складі 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Олексій виходив з Іловайського котла, після цього з 2017 року проходив службу в 54-й ОРБ у найбільш небезпечних місцях на лінії фронту. У Героя залишились батьки, дружина та двоє дітей.

Вічна та світла пам'ять!

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"


Житомирська олімпійська призерка Анастасія Четверікова подякувала тренерам за свій вдалий виступ у Токіо

Житомирянка Анастасія Четверікова у парі з полтавчанкою Людмилою Лузан стали срібними призерками Олімпійських ігор у Токіо з веслування на каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"

Анастасія Четверікова та Людмила Лузан


10 серпня Анастасія повернулася на Батьківщину, де її зустрічали гучними оваціями. Привітати олімпійську призерку у "Борисполі" приїхали її близькі та рідні, а також голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, голова Житомирської облради Володимир Федоренко та представники Департаменту культури, молоді та спорту.

Каноїстка розповіла журналісту сайту Zhitomir-Online, що отримати таку потужну підтримку по поверненню з Олімпійських ігор їй було неабияк приємно.

За вдалий виступ на Олімпійських іграх Анастасія Четверікова вдячна своїм тренерам - Юрію Чебану та Василю Грибуку. Саме вони допомогали Анастасії підготуватися до змагань та здобути перші для України олімпійські медалі у виді спорту, який вперше додали до програми Олімпійських ігор.

"Мої тренери відіграли найважливішу роль у цьому виступі. Василю Грибуку я дуже вдячна, він дуже мені допомагав у тренуваннях, підтримував мене, давав поради. Він дуже багато зробив й для мене, й для ОШВСМ", - каже Анастасія.

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"

Василь Грибук


Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"

Юрій Чебан


Лише повернувшись з Олімпійських ігор, Анастасія одразу повертається до тренувань.

"Відпочинок буде, але у кінці сезону. А кінець сезону буде у вересні", - зазначила каноїстка.

Житомирська спортсменка має величезні плани на подальшу кар'єру й вже готується до наступних змагань. Незабаром на неї чекають комерційні змагання у США та Чемпіонат світу з греблі на байдарках і каное.

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"


У Житомирі на вихідних через фестиваль зміниться організація дорожнього руху

14 та 15 серпня у зв'язку з проведенням у Житомирі фестивалю на території Міжнародного аеропорту імені С.П. Корольова відбудеться тимчасова зміна організації дорожнього руху для облаштування додаткових паркувальних місць на Київському шосе.

Про це інформує патрульна поліція Житомирської області.

Для руху транспортних засобів по шосе Київському з шести смуг залишиться дві. Задля уникнення значного скупчення автомобілів рекомендуємо водіям, що рухатимуться з Києва (або в напрямку Києва) здійснювати рух об'їзною дорогою Житомира через вулицю Покровську та шосе Левківське.

Інспектори патрульної поліції забезпечуватимуть безпеку дорожнього руху під час проведення масових заходів.

Підсумки тижня на Житомирщині: олімпійське серебро, "мертвий" Тетерів та свавілля "Житомиргазу"





На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини