Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
У Бердичеві групу чоловіків судять за вимагання грошей та угон фури у підприємця

У Бердичеві групу чоловіків судять за вимагання грошей та угон фури у підприємця

01-09-2021
Били, погрожували пістолетом, забрали авто й вимагали валюту – це суть обвинувачення, висунутого групі із п’ятьох чоловіків віком 33-66 років. Троє з них – жителі Бердичева та району, двоє – з Київщини.

Про це 31 серпня поінформувала пресслужба Бердичівського міськрайонного суду.

Потерпілим у цій справі є бердичівський підприємець. Як встановило досудове слідство, він був знайомий з одним із майбутніх підсудних. У квітні 2017-го той допоміг бізнесмену перегнати з Німеччини в Україну вантажівку із напівпричепом, після розмитнення якої мав отримати 8 тисяч доларів.

Про придбану фуру та свою майбутню винагороду обвинувачений розказав двом товаришам, разом і зметикували, що можна «заробити» більше. Тож підприємця викликали на розмову до кав’ярні і під приводом, що він начебто не хоче віддавати обіцяну суму, висунули вимогу: віднині він буде «винен» 40 тис. доларів! А щоб точно заплатив, у нього про всяк випадок заберуть вантажівку, яка чекала розмитнення на автостоянці. Під час розмови один із зловмисників демонстративно поклав руку собі на пояс, аби потерпілий зміг роздивитися схований там пістолет і передав їм ключі від авта й документи на нього.

Обвинувачені перегнали фуру на іншу бердичівську стоянку, однак після невдалої спроби перепродати таки повернули її власнику. Проте від наміру отримати гроші не відмовились: досудове розслідування з’ясувало, що із травня по вересень 2017 року чоловіки під час дзвінків та зустрічей неодноразово погрожували підприємцю убивством. А в жовтні залучили до «співпраці» іще двох молодиків. Ті прибули на автостоянку, де перебував потерпілий, пригрозили йому предметом, схожим на пістолет, вдарили кулаком в обличчя та… були затримані правоохоронцями.

Усім обвинуваченим ставлять у провину вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, і таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах (ч. 3 ст. 189 КК України). А трьом інкримінують ще й незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене групою осіб і поєднане з погрозою про застосування насильства (ч. 2 ст. 289 КК України).

Один з обвинувачених помер, тож цього квітня провадження щодо нього було закрито. Решта четверо під час попередніх судових засідань мали змогу почути показання потерпілого та свідків. Нині ж триває стадія дослідження доказів. У нещодавньому засіданні суд заслухав аудіозаписи телефонних розмов обвинувачених між собою, які мали місце у серпні-вересні 2017-го. З їх змісту випливає, що чоловіки декілька діб чатували у дворі будинку, де жив потерпілий, намагаючись дізнатися, чи вдома він… З’ясування інших обставин цієї справи буде продовжено 28 вересня.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини