Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
На Житомирщині припинили діяльність злочинної групи, яка заробляла на компенсаціях за втрачене житло

На Житомирщині припинили діяльність злочинної групи, яка заробляла на компенсаціях за втрачене житло

15-09-2021
Під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції слідчими поліції розслідується кримінальне провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами службовими особами однієї із райдержадміністрацій (далі – РДА) області.

Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

Установлено, що організована злочинна група у складі начальника управління, начальника відділу РДА та місцевого суб’єкта оціночної діяльності, шляхом зловживання своїм службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, у 2017 - 2020 роках налагодили механізм протиправного заволодіння бюджетними коштами, призначеними для компенсації за втрачене нерухоме майно у разі відселення або переселення з радіоактивно забруднених територій.

З цією метою, посадовці залучали жителів Коростенського району, проводили реєстрацію їх місця проживання в напівзруйнованих та нежилих будівлях у «забруднених» селах.

В подальшому, такі громадяни купували нерухоме майно в «чистій» зоні, проте фактично у новопридбане житло не переселялися, залишаючись проживати у Коростенському районі.

В той же час, «забруднені» домівки викупалися за рахунок бюджетних коштів за завищеною в декілька раз оцінкою, а отримані внаслідок таких злочинних дій кошти привласнювалися учасниками групи.

Зокрема, у селах Сарновичі та Берестовець Коростеньского району напівзруйновані будинки оцінені у понад 300 000 грн. кожен, що еквівалентно вартості квартири в обласному центрі.

Під час розслідування задокументовано факти реалізації за такою схемою 12 об’єктів нерухомого майна на загальну суму понад 4 мільйони гривень.

Таким чином, у середу, 15.09.2021 проведено низку обшуків у фігурантів провадження, під час яких вилучено докази злочинної діяльності.

З урахуванням викладеного, посадовцям РДА повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. ч. 1,2 ст. 366 КК України, а оцінювачу – за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 365-2, ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 28, ч. ч. 1,2 ст. 366 КК України, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України. (Привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, організованою групою осіб)
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією.

На даний час клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та арешт належного їм майна подано на розгляд суду.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини