Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Депутати Житомирської облради проголосували за звернення до вищих державних органів влади щодо тарифів

Депутати Житомирської облради проголосували за звернення до вищих державних органів влади щодо тарифів

04-11-2021
Народні обранці Житомирщини вкрай стурбовані ситуацією, що склалася навколо заяви «АТ «Житомиргаз» про намір підвищити тарифи на транспортування природного газу для населення у 2,5 раза.

Про це йдеться у тексті звернення до Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Антимонопольного комітету України, Ради національної безпеки і оборони України.

Звернення прийнято на шостій сесії обласної ради VIII скликання. «За» проголосувало 49 депутатів.

Нагадаємо, 30 вересня на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України було підписано Меморандум про збереження рівня тарифів між Урядом, НАК «Нафтогаз України», Асоціацією міст України і членами Конгресу. В основі меморандуму домовленість про не підвищення тарифів на тепло і гарячу воду цього опалювального сезону, а також положення про безперебійне постачання газу.

«З огляду на те, що заяви АТ «Житомиргаз» про підняття тарифу носять спекулятивний характер та несуть ознаки свідомої дестабілізації соціальної та економічної ситуації в Житомирській області, звертаємося до Ради національної безпеки і оборони України з проханням перевірити дії АТ «Житомиргаз» на відповідність державним інтересам України.

Водночас звертаємося до Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, Антимонопольного комітету України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням вжиття заходів унеможливлення підняття тарифу на транспортування природного газу АТ «Житомиргаз»»,
- зазначено у зверненні.

Також депутати майже одноголосно (50 «за» із 52 присутніх) підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, щодо недопущення підвищення тарифів і забезпечення їх обґрунтованого рівня.

«…Житомирська обласна рада висловлює рішучий протест проти необґрунтованого зростання тарифів для населення та звертається до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:

Вжити заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечити обґрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення їх в майбутньому.

Відмовитись від перекладання відповідальності за оплату житлово-комунальних послуг на органи місцевого самоврядування; врахувати при ухваленні Державного бюджету України на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян і громад від підвищення тарифів.

Спрямувати не менше 20 мільярдів гривень коштів від допомоги, що надійшла Україні від Міжнародного валютного фонду, на виплати субсидій для громадян на оплату житлово-комунальних послуг, а також забезпечити автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує
», - йдеться у тексті звернення.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини