Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Подробиці отруєння дітей у селі Житомирської області: Школярі самі з'їли засіб для чищення труб "Кріт", що викликає складні опіки. ВІДЕО

Подробиці отруєння дітей у селі Житомирської області: Школярі самі з'їли засіб для чищення труб "Кріт", що викликає складні опіки. ВІДЕО

25-11-2021
24 листопада до поліції надійшло повідомлення від медиків про ймовірне вживання учнями гімназії у селі Дівочки побутової хімічної речовини. Дітей доставили до обласної дитячої лікарні для обстеження та надання допомоги.

Про це розповіла речниця Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.

За її словами, близько опівдня один із учнів четвертого класу навчального закладу приніс з дому пакунок з побутовою хімією та пригостив вмістом інших школярів, вважаючи, що це солодощі.

"Через деякий час діти поскаржилися на печіння в роті та погіршення самопочуття, – каже Алла Ващенко. – До навчального закладу викликали медичну допомогу. Нині лікарі обстежують та надають допомогу 11 школярам 2010–2012 років народження".

Поліцейські працюють на місці події та з'ясовують всі обставини.

ОНОВЛЕНО на 16:55

Директорка гімназії у селі Дівочки Марина Артемчук розповіла, що діти самі з'їли засіб для чищення труб "Кріт". Це було під час перерви об 11 годині. Директорка каже, що хлопчик думав, що то цукерки. Він розповів, що їв їх ще вчора.

ОНОВЛЕНО на 20:30

На подвір'ї гімназії у селі Дівочки Черняхівської громади 11 учнів віком від дев'яти до 11 років скуштували хімічний засіб для прочищення труб.

Директорка гімназії Марина Артемчук розповіла, що це сталося під час великої перерви.

"Один із учнів пригощав однокласників, – каже Марина Артемчук. – Але завдяки тому, що воно було несмачне і у роті дітей почало пекти, вони це все повипльовували, але отримали опіки. Виявив це черговий вчитель, який просто звернув увагу на поведінку дітей, які витирали язика. Ми викликали фельдшерку медичного пункту та звернулися до лікарів-педіатрів Черняхівської лікарні. Двох дітей відправили додому. Решту дітей за рішенням лікарів направили на обстеження до Черняхівської районної лікарні".

Наталія Деленгівська – мама хлопчика Назара, який приніс хімічний засіб до школи, розповіла, що не бачила, як її син узяв речовину.

"Ми були у хаті на другому поверсі, а "Кріт" лежав у літній кухні на високому холодильнику, – каже Наталія Деленгівська. – Мені син сказав, що він подумав, що то цукерки. Сам з'їв, а потім заніс до школи. Потім він сказав, що пригостив однокласників. Я коли прибігла до школи, то мій син стояв спокійний. Ніякої реакції, щоб його нудило, або він жалівся на якісь болі, не було. А однокласники, то вони не ковтали, а тільки на язик узяли та поопікали язики".

Наталія Філик – мама хлопчика Ярослава каже, що діти думали, що то якісь вітаміни.

"Їм стало погано, попекли язики чи що, – каже Наталія Філик. – Швидка допомога привезла їх до Житомира. Більше нічого не знаю. Нас поклали на обстеження".

Дев'ятеро учнів гімназії шпиталізували до хірургічного відділення обласної дитячої лікарні.

"За словами дитини, це була речовина для чищення труб, яка є сильним лугом, що викликає складні опіки, – каже завідувач хірургічного відділення №2 обласної дитячої лікарні Дмитро Шевчук. – Якщо речовина потрапляє до рота – це спричиняє опік ротової порожнини. Якщо ковтати, то вражається стравохід і так далі. Це дуже небезпечно, бо в подальшому можливий розвиток різних ускладнень з боку стравоходу, шлунку і так далі. Ми змогли зробити ендоскопічне обстеження і там все добре".

Дітей оглянули і шпиталізували у відділення хірургії №2. Там перебувають сім хлопчиків і дві дівчинки.

"Це відділення для діток з хімічними опіками стравоходу, ротової порожнини та шлунку, – каже Дмитро Шевчук. – Діти в стабільному стані. Стан ближчий до задовільного. Але ризик і небезпека хімічних опіків у тому, що ускладнення можуть розвиватися пізніше. Ми набрали всі аналізи, робимо необхідні обстеження і діти у нас під спостереженням".


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини