Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
За тиждень на Житомирщині розшукали та повернули додому 10 юних жителів

За тиждень на Житомирщині розшукали та повернули додому 10 юних жителів

06-12-2021
Усі повідомлення про зникнення стосувались підлітків. У переважній більшості вони повернулися до домівок за кілька годин після початку пошуків. Причинами цих інцидентів стало бажання самостійності та втрата відчуття часу під час розваг та прогулянок. Відтак правоохоронці закликають батьків приділяти більше уваги підростаючим нащадкам.

Про це повідомляють у ГУНП у Житомирській області.

Загалом минулого тижня з місць проживання йшли неповнолітні віком від 13 до 17 років. Частина з них – вже «досвідчені мандрівники», які звикли самостійно подорожувати й не зважають на застереження дорослих. В інших випадках діти «забували» сповіщати батьків про своє місце знаходження та розважалися, не дивлячись на пізній час доби.

Увечері 1 грудня до поліції звернулась мама 16-річної жительки Вишевицької громади Житомирського району. За її словами, донька вранці пішла з дому та не повернулася. Рідні знайшли залишений нею мобільний телефон та записку, в якій йшлося про бажання жити самостійно. Відтак про подію одразу були сповіщені поліцейські.

Вже за кілька хвилин дільничний офіцер, який автомобілем їхав вулицею с. Ірші, помітив дівчину, схожу за прикметами на розшукувану. Тож він повернув її у родину. Нині з дорослими та молодшими членами сім’ї працюють ювенальні поліцейські.

Правоохоронці закликають батьків приділяти більше часу дітям. Варто нагадувати правила поведінки на вулицях та у місцях відпочинку, домовитися про підтримання телефонного зв’язку під час відпочинку з друзями, обговорити дії у разі надзвичайних та загрозливих ситуацій. Намагайтесь уникати конфліктів чи суперечок у спілкуванні з підлітками, пам’ятайте, що зараз вони переживають особливий період, коли необережне слово може спричинити неочікувану реакцію.

Якщо ви помітили у транспорті, на вулиці, крамниці тощо одиноку дитину без супроводу дорослих – не будьте байдужими, поцікавтеся, де її батьки, чи не потребує вона допомоги. У разі необхідності зателефонуйте на спецлінію «102» та повідомте про ситуацію.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини