Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирі провели рідкісну операцію з видалення пухлини яєчника. ВІДЕО

У Житомирі провели рідкісну операцію з видалення пухлини яєчника. ВІДЕО

18-12-2021
17 грудня у Житомирському обласному онкологічному диспансері провели операцію з видалення пухлини яєчника, яка утворилася внаслідок рецидиву раку. Подібні операції в місті проводять раз на рік.

Про це розповів медичний директор онкодиспансеру Тарас Волков.

За його словами, такі операції в обласному онкологічному диспансері проводять не більше, ніж для 10% пацієнтів із подібними рецидивами. Така ж ситуація спостерігається у всій країні – усе через складність оперативого втручання та специфіку рецидивів раку.

"У нас дуже рідко відбуваються такі операції, – каже Тарас Волков. – Хоч вони і бувають, але наслідки зазвичай не дуже хороші. У цьому випадку ми забрали пухлину повністю. Жінка ще, думаю, отримає курси хіміотерапії і шанси для її подальшого життя будуть досить високі".

Для проведення операції, яка тривала близько 3 годин, запросили хірургів з Національного інституту раку, оскільки видаляти пухлину довелося з кількох органів одночасно.

"Біологічна особливість пухлини яєчника – це те, що вони не вражають якийсь один орган, вони ростуть по всій черевній порожнині. У цієї жінки було п'ять таких вузлів, один з яких, наприклад, був на селезінці, інший – на товстій кишці. Ще інші були окремо, але вимагали певних навичок роботи з іншими органами", – сказав хірург-онколог Національного інституту раку В'ячеслав Копецький, який проводив операцію.

За його ж словами, статистику успішних операційних втручань під час рецидивів раку яєчника можна підвищити. Для цього потрібно покращити технічне оснащення лікувальних закладів та підготовку лікарів.

"Такі втручання можна проводити лише у тих закладах, де присутній ось цей набір характеристик – це лікарі-хірурги, в цьому випадку колеги запросили мене, щоб почати цю програму операцій з приводу рецидивів раку яєчника; анестезіологічна бригада у них своя; ну і матеріально-технічна база у них теж підходить для проведення таких втручань", – розповів В'ячеслав Копецький.

Стан пацієнтки після операції – стабільний. Наразі вона перебуває в палаті та очікує на виписку.

Операцію із видалення пухлини проводили житомирянці Тетяні Чевпотенко, яка лікується від раку чотири роки. Декілька років тому вона перенесла операцію з видалення пухлини яєчника та хіміотерапію, але хвороба повернулася, уразивши ще кілька органів. Після операції жінка почувається добре, знаходиться у загальній палаті та за тиждень готується до виписки.

"Я жива, здорова, жити буду. А що робити? Треба виживати. Все добре було, я у 2017 році теж була на операції, але тоді гірше відходила, а це була складніша операція, але мені хоч би що", – розповіла пацієнтка Тетяна Чевпотенко.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини