Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Коли Сергій Сухомлин звільнить Марію Місюрову?

Коли Сергій Сухомлин звільнить Марію Місюрову?

16-01-2022
Ціла епопея із проведення конкурсу на посаду директора житомирського ліцею №25, яка тривала більше місяця, завершилася посередині січня 2022 року. Як відомо, директорську посаду у ліцеї №25 відтепер обійматиме Іван Денисюк. Його основна і єдина суперниця у боротьбі за посаду директора Лідія Чередніченко не лише поступилася у процесі конкурсного змагання, але й серйозно попсувала собі репутацію. Адже завдяки ажіотажу, який зчинився навколо виборів директора ліцею №25, майже весь Житомир побачив, або ж може це зробити через ролики в ЮТУБі в особі пані Чередніченко епатажну жінку, яка за будь – яку ціну прагне «дотягнутися» до керівної посади.

Чому, власне, так вийшло, що проти вчительки зі школи №28 сформувався числений «опозиційний» рух? Важко відповісти на це запитання суто на раціональному рівні. Швидше за все, свою справу зробили емоції. А також статус депутата від партії «Слуга народу». Ще рік – півтора тому бренд «Слуги народу» міг стати своєрідним соціальним ліфтом для будь – кого, хто збирався на конкурс чи прагнув посісти керівну посаду. Але сьогодні вже ні! Сьогодні «Слуга народу» потьмянів в очах «народу», а завтра., схоже, «слуг» почнуть ще й лупцювати прямо на вулиці. Поки що до рукоприкладства справа не дійшла, проте пані Чередніченко відчула на собі, що то таке бути депутатом від провладної і вже непопулярної серед людей партії.

Але що казати, конкурс із визначення посади директора 25-го ліцею виявився не лише галасливо – скандальним. У ході його підготовки та під час його проведення виявились дуже цікаві «деталі» у роботі не лише освітянської галузі, але й всього владного механізму у місті Житомирі. Найпершим чином можна чітко і впевнено стверджувати, що заступник міського голови Марія Місюрова не має навіть приблизної уяви, чим живе школа і які завдання вона завтра вже має вирішувати. Звісно ж,. вона навіть гадки не має про кадровий резерв директорів, а депутатська комісія із гуманітарних питань була й лишається для Марії Місюрової чужою. Тому питання про конкурси директорів освітянських закладів ( а вже у 2022-му році у Житомирі треба буде «міняти» щонаймеше п ‘ятеро керівників шкіл) сьогодні видається дуже важливим. Але вже зараз зрозуміло, що нинішній заступник мера Житомира, яка «направляє» освітянську галузь, не розуміє, не знає і не зможе опанувати важкий і майже перманентний (постійний) процес виборів керівників освітянських закладів. А якщо зважити, що сьогодні НУШ (Нова українська школа) заходить на рівень старшої школи, де треба особлива увага і розуміння усіх процесів та проблем, які виникають раптово і потребують негайного вирішення? Тоді стає зрозуміло, що освітянський напрям у мерії Житомира слід змінювати. У тому числі - й шляхом кадрових змін. На місце Марії Місюрової, яка поки що спроможна «потягнути» лише управління із охорони здоровʼя, слід підшукати нову кандидатуру. Благо, тут не треба проводити конкурс і Сергій Сухомлин має усі повноваження проводити кадрові призначення за своєї ініціативи.

Коли Сергій Сухомлин звільнить Марію Місюрову?


Щодо можливих кандидатів на посаду заступника мера із гуманітарних питань, то у цьому стосунку найкраще виглядають потенціал і шанси Наталії Леонченко. Вона – освітянка із пристойним досвідом роботи в інституті медсестринства, але має при цьому досвід роботи у міськраді. Згадайте, Леонченко була секретарем міськради у 2010-2012 роках, вона працювала заступником міського голови. Зрештою, вона має досвід роботи на чолі депутатської комісії із гуманітарних питань. Так, що усі потрібні «щабелі» у Н.П.Леонченко є. До того ж, вона чи не єдиний кандидат, який зможе доволі швидко налагодити (можливо навіть – гармонізувати) роботу департаменту освіти Житомирської міської ради. Адже якраз конкурси на посади директорів шкіл у Житомирі показали, що у найбільшому департаменті міської ради сьогодні далеко не все гаразд. Потрібні корективи. Потрібна підтримка і допомога, якої освітянський департамент вже багато років не бачить.

Хтозна, можливо у керівників міста Житомира своє бачення і своя оцінка тих явищ і процесів, які відбулися і виявилися під час конкурсу на посаду директора ліцею №25. Але те, що наступні конкурси мають проходити на якісно іншому рівні, це вже очевидність.

Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини