Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Цьогоріч на Житомирщині планують посіяти більше кукурудзи, гречки та проса

Цьогоріч на Житомирщині планують посіяти більше кукурудзи, гречки та проса

13-04-2022
У 2022 році весняна посівна компанія в Україні в цілому і, зокрема, в Житомирській області проходить в доволі складних умовах, в умовах війни.

Про це 13 квітня повідомляє департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА.

«Воєнні дії, заміновані території – це ті негативні фактори, які не оминули Житомирську область. Так, у області знищено та частково пошкоджено приміщення у сільськогосподарських підприємствах, деякі з них знаходяться в аварійному стані, пошкоджений елеватор компанія ТОВ «ВП Полісся» в Овруцькій громаді, заміновані поля та пошкоджене майно ФГ «Кавецького», що здійснює діяльність на території Народицької громади та декількох сільськогосподарських підприємств Ушомирської громади. В Овруцькій громаді в ТОВ «АПК Дубовий гай» знищено приміщення, де утримувалось поголів’я свиней, також пошкоджене приміщення для зберігання зерна», - йдеться у повідомленні.

Але, незважаючи на складні умови, усі сільськогосподарські підприємства області проводять весняну посівну компанію.

«Цієї весни всіма категоріями господарств області передбачається посіяти 389,0 тис. га ярих зернових та зернобобових культур, що на 13,5 тис. га більше ніж у минулому році. Однак структура посівних площ буде дещо відрізнятися від прогнозованої, у зв’язку із неможливістю в оптимальні агротехнічні строки посіяти ранні зернові та зернобобові на частині територій області, які на даний час підлягають обстеженню і очищенню від наслідків ракетних атак. Ранніх ярих зернових та зернобобових культур прогнозується посіяти дещо менше, як у минулому році, буде засіяна загальна площа 70,0 тис. га. Є надія, що серед пізніх зернових культур посівна площа кукурудзи на зерно складе 290,1 тис. га, що на 10,7 тис. га більше ніж у 2021 році, гречки – 15,2 тис. га, що на 200 га більше, проса – 4,3 тис. га, що на 100 га більше ніж у 2021 році. Площа під технічні культури передбачається 327,4 тис. га, що відповідає показнику минулого року», - інформує департамент ОДА.

Зазначається, що аграріям області рекомендовано орієнтуватись при посіві сільськогосподарських культур не на експорт, а на внутрішній ринок, зокрема на збільшення площ під гречкою, пшеницею, горохом, ячменем, адже ці культури простіші у догляді та важливіші для харчування, ніж кукурудза та соняшник.

Станом на 13 квітня 2022 року вже посіяно 44,8 тис. га ранніх ярих зернових культур, що складає 59,7% до запланованого, зокрема посіяно:

овес на площі 15,6 тис. га, або 67%;

пшеницю – 13,4 тис. га, або 60%;

ячмінь – 14,5 тис. га, або 67%;

горох – 1,3 тис. га, або 77%.

В агроформуваннях області розпочали посів кукурудзи на зерно на площі 1,6 тис. га, що складає 1% від запланованого показника.

Із технічних культур посіяно 3,1 тис. га цукрових буряків, що складає 28% від запланованого посіву та 2,3 тис. га ярого ріпаку, що складає 77% від запланованого посіву.

«Разом з тим в господарствах готуються площі під посів ярих пізніх культур, зокрема сої та соняшника. В посівну кампанію 2022 включились майже всі підприємства області, на даний момент в області відсутні господарства, які не планують проводити посівну кампанію ярих культур цього року», - інформує департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини