Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині священнослужителю винесли вирок за підтримку воєнної агресії РФ в Україні

На Житомирщині священнослужителю винесли вирок за підтримку воєнної агресії РФ в Україні

21-07-2022
Суд визнав винним у колабораціонізмі настоятеля Різдвобогородицької церкви Української православної церкви в селі Ужачин Новоград-Волинського району. Про це йдеться в ухвалі Новоград-Волинського міськрайонного суду, опублікованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В ухвалі суду зазначено, що в середині березня священник на одній із вулиць села Ужачин публічно та за присутності свідків заперечував збройну агресії РФ проти України та закликав до підтримки рішень і дій Росії.

У ході судового процесу 64-річний священник своєї вини не визнав та заперечував, що такий факт мав місце. Однак результати допитів свідків засвідчили зворотне.

Так, троє людей, які під час інциденту перебували на вулиці разом із священником, підтвердили у суді, що в середині березня на вулиці поблизу церкви священник у присутності орієнтовно семи людей розповідав, що в Україні зараз немає війни. Натомість казав, що російські війська ввійшли на територію України для знищення бандерівців, які притісняють російську мову.

Також суд заслухав свідків з боку захисту – паламаря церкви та чотирьох її прихожан, за словами яких, священник не піднімав на богослужіннях тему війни та закликав молитися за мир.

Суд взяв до уваги той факт, що свідками з боку обвинувачення є незацікавлені сторонні особи, а свідками з боку захисту – люди з близького оточення священника. Також суд врахував свідчення старости села, який сказав, що знає священника більше десяти років та неодноразово отримував від людей скарги на нього, як такого, що підтримує збройну агресію Росії.

До справи долучили і характеристику Стриївської сільської ради Новоград-Волинського району, згідно якої священника характеризували як доволі скритного та запального чоловіка, який неодноразово висловлював свою проросійську позицію та закликав місцевих жителів покаятися і "об'єднатися у цій боротьбі з братнім російським народом".

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що обвинувачення повністю підтвердилося, тому визнав священника винним у колабораціонізмі за частиною першою статті 111-1 Кримінального кодексу України. Священника позбавили права займати посади, пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування упродовж 13 років.

Упродовж 30 днів з дня проголошення вироку на нього до Житомирського апеляційного суду може бути подана апеляційна скарга.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини