Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Бердичівщині попрощались з загиблим на війні Михайлом Сергіюком

На Бердичівщині попрощались з загиблим на війні Михайлом Сергіюком

07-08-2022
Строкову військову службу проходив у місті Севастополь, у військово-морському флоті України. Після служби недовго працював в Бердичівській колонії та тиловому підрозділі військової частини. А потім знайшов роботу, яку не ходів кидати до самої цьогорічної мобілізації.

На Бердичівщині попрощались з загиблим на війні Михайлом Сергіюком


Тут йому було комфортно, тут його все влаштовувало, тут він був корисним людям. І хоча це була всього-на-всього посада сторожа в Бердичівському педколеджі, але він дійсно любив цю роботу. Тут столяром працював і його брат, тож жоден дрібний чи великий ремонт не обходився без їх працьовитих рук, без їх наполегливості, без їх тихої копіткої праці.

Так склалася доля, що ні Михайло, ні його брат (який теж був мобілізований на війну і лише на кілька днів приїхав на похорон) не мали своїх сімей, а жили до останнього разом з мамою. Їхня сестра розвелась з чоловіком, тож Михайло став своєму племіннику за батька. Він щодня піклувався за нього, переживав і допомагав у всьому.

Співробітники педколеджу, більшість яких сьогодні прийшла провести в останній путь Михайла Сергіюка говорили про нього лише найкращі слова, згадували його доброту, веселу вдачу і здатність завжди прийти на допомогу.

Відспівали Михайла у Хресто-Воздвиженському храмі ПЦУ, де його мама є активістом релігійної громади та допомагає Отцю Костянтину у господарських справах. Саме військовий капелан Костянтин Карпенко провів сьогодні панахиди за загиблим Героєм і в храмі, і на кладовищі.

Труну з тілом Михайла Сергіюка пронесли по вулиці Вінницькій повз рідний будинок та рідну школу під звуки військового оркестру, який сьогодні грав незвичну сумну мелодію. Люди виходили з автівок, щоб віддати останню шану загиблому воїну.

Сім’я висловила бажання поховати Михайла в Райках, поруч з могилами дідів та прадідів, тож естафету прощання з воїном у Бердичева перейняла Швайківська громада. В Райках Героя зустрічав живий коридор, а центральну вулицю встелили квітами. Все велике село зібралось сьогодні на кладовищі, щоб провести в останній путь свого земляка.

На траурному мітингу виступила староста села Наталія Войнівська, яка додала інформації про етапи військової служби Михайла Сергіюка: «Був призваний до лав ЗСУ 12 травня 2022 року. Проходив службу на посаді навідника мінометної батареї механізованого батальйону військової частини А7014. Героїчно загинув 30 липня в Мар’янці Донецької області від артилерійського обстрілу.»

Друзі Михайла розповіли, що він проходив навчання і в навчальному центрі в Десні, і на Яворівському полігоні, все разом, майже два місяці. Але артилерійський снаряд не розбирає, чи підготовлений в окопі солдат, чи ні, тож лише через півтора тижні на передовій, душа воїна вилетіла у вирій...

А тіло, під звуки військового салюту та гімну України, знайшло свій останній спочинок у рідній землі.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини